Oostendse turnclubs krijgen na 15 jaar nieuwe vloer in de de Mister V-Arena

Clubleden van KOTV Noordzee, WIK en De Zeester na de demonstratie op de nieuwe sportvloer van 12 x 12 meter, samen met sport schepen Bart Plasschaert en sportfunctionaris Tom Roels. © FR
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Stad Oostende heeft 45.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe turnvloer in de 15 jaar oude sporthal van de Mister V-Arena. De nieuwe vloer is bijzonder krachtig. De drie Oostendse turnverenigingen, KOTV Noordzee, WIK Gym&Dans en TC De Zeester zijn gelukkig. Er kan weer op volle kracht en met souplesse geturnd worden, ter voorbereiding op de turnfeesten en kampioenschappen.

De drie Oostendse turnverenigingen waren woensdag vertegenwoordigd om de nieuwe sportvloer officieel in te wijden met een demonstratie.

“De sportvloer was vijftien jaar oud en op de draad versleten”, aldus Schepen van Sport Bart Plasschaert. “In de voorbije jaren was er niet veel aangepast in deze prachtige sporthal en op vraag van de turnclubs heeft de stad geïnvesteerd in een nieuwe, veerkrachtige en ook veilige sportmat en de verbetering van meerdere toestellen.”

“Onze drie turnverenigingen zijn weer goed bezig en we hopen dat ook de samenwerking verder vlot zal verlopen. Buitensporten hadden tijdens de moeilijke corona tijden voordeel op de binnensporten en ze zagen hun ledenaantal stijgen. Binnensport, zoals turnen +12 was lang niet mogelijk. Hopelijk is dat nu voltooid verleden tijd en kunnen we met nieuwe moed en met een nieuwe sportvloer de opgelopen achterstand weer goed maken.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.