Oostendenaar Pascal vond na ontslag nieuwe job als zaalwachter

Toezichter Pascal Heusequin, voor de gele inkomdeur, die straks ook een nieuw kleurtje krijgt. (foto FRO)
Toezichter Pascal Heusequin, voor de gele inkomdeur, die straks ook een nieuw kleurtje krijgt. (foto FRO)
Redactie KW

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Oostendenaar Pascal Heusequin (52) kan ervan meespreken. De horeca beleefde vorig jaar moeilijke coronatijden en als technicus bij Wilcoast, een firma voor caféspelen, was er geen werk meer voor hem. Hij slaagde in een examen voor zaalwachter bij de stad Oostende en is nu al zeven maanden aan de slag. En hij voelt zich beter dan ooit in zijn nieuwe job.

“Ik heb eerst drie jaar gewerkt bij mijn nonkel Frank, bij Caféspelen Reynaert”, vertelt Pascal. “Toen hij startte als cafébaas in Café Centrum, in de Nieuwe Stad, kon ik overstappen naar Caféspelen Wilcoast en bleef er 21 jaar actief.”

“In maart 2020 sloeg corona echter toe en gingen de cafés op slot. De pandemie betekende een drama voor onze firma. Ik zat plots zonder werk. Stilzitten is niets voor mij.”

Jeugdherinneringen

“Toen ik vernam dat stad Oostende nieuwe zaalwachters, toezichters in de sporthallen, nodig had, heb ik niet getwijfeld. Ik heb mij meteen ingeschreven, met als positief resultaat dat ik enkele weken later aan de slag kon in Sporthal Mister V-Arena, op een boogscheut van mijn woonst en een gebouw, waaraan ik veel jeugdherinneringen koester.”

“Mijn ouders hebben de KVO-kantine op De Schorre van 1987 tot 1997 uitgebaat, recht tegenover de Mister V-Arena. Die ‘tweede thuis’ voor ons, waar we soms met de hele familie actief waren, is nu ook al afgebroken. Ik heb de sporthal weten bouwen en heb er nadien veel gespeeld en gesport. Als ex-jeugdspeler van KV Oostende ken ik de Schorre en heel de omgeving op mijn duim. Ik heb zelfs in de Mister V de mooie, onvergetelijke tijden van Sunair-basket meegemaakt.”

Het was een zegen voor Pascal dat hij hier aan de slag kon als toezichter, een toffe job met toffe collega’s.

“Aanvankelijk heb ik het werk wat onderschat”, geeft Pascal toe. “Er komt meer bij kijken dan je denkt. De verschillende zalen moeten niet alleen gebruiksklaar gemaakt worden. In deze coronatijden moeten we ook de bureaus en het sportmateriaal ontsmetten. Momenteel is de activiteit beperkt tot turnen, volley en de schoolsport van Pegasus en Ter Zee, maar tussen de twee lockdowns, in de zomer, ging het er hier soms hectisch aan toe.”

“Als toezichters springen we ook in bij de organisatie van de buitensport op de voetbalvelden. We helpen mee om de pleinen te belijnen, de doelen te zetten en de kleedkamers te controleren.”

Inzetten voor sport

“Ik ben nu zeven maanden in dienst en heb al veel bijgeleerd en veel mensen leren kennen. Mensen die hier komen sporten of gewoon wandelen op De Schorre. Ik ben blij dat ik me kan inzetten voor de sport in Oostende.”

“Tijdens de kalme periode hebben we met ons team van toezichters het initiatief genomen om de inkomhal in een ander kleurtje te steken. Het oude geel heeft moeten plaatsmaken voor licht grijs. Ook de gele buitendeur krijgt nog een nieuw kleurtje voor het hier weer, hopelijk snel, volle bak is!”

(FR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.