Ook VZW Kruispunt herstart de activiteiten

© (Foto RI)
Redactie KW

Na een lange sluiting door corona neemt de VZW Kruispunt, met een rommelmarkt op 10 oktober, opnieuw de draad op van haar activiteiten. Inmiddels heeft voorzitter Jan Boedts de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Joris.

“Met de VZW willen we ervoor dat het parochiaal centrum onderhouden wordt en in de eerste plaats blijvend kan ter beschikking gesteld worden van de parochiale gemeenschap van de Sint Medardusparochie van Eernegem”, vertelt secretaris Hubert Verhelst (71). “Maar ook andere vereniging zijn hier welkom en kunnen het centrum huren. Zo dragen we met onze VZW bij tot godsdienstige, culturele, sociale, maatschappelijke en wetenschappelijke vorming, ontwikkeling en ontspanning van de lokale gemeenschap in het algemeen. Voor het onderhoud van het Kruispunt steunt de vereniging op twee teams. We hebben een herenkarweiploeg die een keer per maand allerhande klusjes komt opknappen. De oudste vrijwilliger daarvan is de kranige Firmin Rosseel die 91 jaar jong is. Zo hebben ze onlangs de isolatie van het gebouw verbeterd en LED-verlichting aangebracht.”

“Er is ook een damesploeg die een keer per maand alles grondig onder handen neemt. Om dat onderhoud te bekostigen, organiseren we jaarlijks een zestal activiteiten. Dit jaar starten we op 10 oktober met een snuffel- en rommelmarkt. Op 12 november is er een kaasafhaalmoment. Hiervoor zijn enkel kaarten te krijgen in voorverkoop en op 12 december hebben we onze traditionele kerstmarkt. Komende zondag is iedereen welkom. De inkom is gratis. Mondmasker is wel nog verplicht. Als er gegadigden zijn om de gezellige bende die het herenkarweiteam is te versterken dan kunnen die contact opnemen met R. Braem op het nummer 0497/743 834. Kandidaten voor dameskuisploeg kunnen terecht bij A. Seye op het nummer 0484/995 361. Zelf ben ik bereikbaar op het nummer 059/29 80 46 voor meer informatie. Voor zaalverhuur zijn Dirk en Maria Bonamie-Callewaert de contactpersonen.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.