Ook Pasar Zulte moet zomerprogramma aanpassen

Leden van Pasar met Pol Van Steenberghe, Philippe Van Steenberghe, Bernard Dheedene, Eric Verstaen en Frank Roose. Ingrid Vandepitte en Bart Dewilde konden er niet bij zijn voor de foto. (foto MVW)
Redactie KW

Vrijetijdsvereniging Pasar Zulte zag het coronavirus een streep trekken door bijna haar volledige jaarkalender. “Zelfs van onze wandeling in oktober zijn we nog lang niet zeker dat ze zal plaatsvinden”, zegt voorzitter Eric Verstaen (75). “Intussen hebben we een alternatieve fietszoektocht op poten gezet en zeven wandelingen uitgestippeld doorheen Zulte.”

Eric Verstaen blies Pasar in 2003 nieuw leven in nadat het vroegere Vakantiegenoegens zo’n 20 jaar had stilgelegen. Intussen is Eric al 17 jaar voorzitter. “We werken met een aantal mensen in een vast bestuur en elk heeft zowat zijn specialiteit qua organiseren. De één stippelt een mooie route uit voor een fietstocht, de ander organiseert een aperitiefwandeling of een stadsbezoek. Normaal gezien komen we ongeveer maandelijks samen om te vergaderen, maar nu is het sinds maart geleden dat we elkaar hebben gezien. Deze foto is de eerste gelegenheid waarvoor we weer allemaal samen uit ons kot zijn gekomen”, lacht Eric Verstaen.

Onze activiteiten zijn sindsdien ook allemaal in het water gevallen. Ook wandelingen en fietstochten kunnen niet doorgaan. In juli hadden we bijvoorbeeld een wandeling, maar dit zijn evenementen waarvoor we 120 man verwachten. Hiervoor hebben we een zaal nodig om te verzamelen en die zijn gesloten tot 31 augustus.”

Het meest jammer vind ik de afgelasting van ons bezoek aan de Potpolder van Kruibeke, dit is een prachtig natuurgebied waarin we zouden fietsen, wandelen en varen. De organisatie was zo goed als rond, het zou plaatsvinden op 5 april, de dag van De Ronde van Vlaanderen. De inschrijvingen weerspiegelden dit nogal, dus ik was net bezig om onze uitstap te verplaatsen toen in die week de lockdown inging. Ja, dan vloek je wel even.”

Voor de zomer hebben we het over een andere boeg gegooid en een fietszoektocht van 40 km georganiseerd die mensen op eigen initiatief kunnen afleggen

“Ik had meteen door dat heel de zomer er aan zou zijn, al van het begin van de lockdown had ik weinig hoop voor onze activiteiten”, vervolgt Eric. “Veel zaken werden ook afgelast buiten ons om, zoals onze busreis naar Tsjechië deze zomer. Voor de zomer hebben we het dus over een andere boeg gegooid en een fietszoektocht van 40 km georganiseerd doorheen de West-Vlaamse buurgemeenten. Het is de bedoeling dat de mensen die op eigen initiatief en op hun eigen tempo kunnen afleggen. Een deelnemingsformulier zal op de website staan en kan tot 15 september binnengebracht worden. Daarna deel ik de juiste oplossing mee aan wie geïnteresseerd is. Verder hebben we voor deze zomer ook in totaal 7 wandelingen uitgepijld, gespreid over de drie deelgemeenten.”

Coronamaatregelen

Bij deze fiets- en wandeltochten ligt de verantwoordelijkheid over het naleven van de maatregelen bij de deelnemers. “De meeste van onze leden zijn van de pensioengerechtigde leeftijd en behoren tot de risicogroep, ikzelf ook. Zelf had ik ook wat schrik om buiten te komen en ik hoop, ondanks alles, dat de mensen hun gezond verstand gebruiken. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat er op een Pasar-activiteit een nieuwe broeihaard van het virus ontstaat”, besluit Eric Verstaen. (JF)

Opgericht in: 2003.

Voorzitter: Eric Verstaen sinds 2003.

Ledenaantal: 100 gezinnen.

Pasar Zulte is de lokale afdeling van de Vlaamse vrijetijdsvereniging en organiseert zelfstandig allerhande uitstappen voor het hele gezin. Pasar is een voortzetting van het oude Vakantiegenoegens dat al bestaat sinds 1938. Olsene had een lokale afdeling in de jaren 60 maar deze is samen met haar voorzitter teloorgegaan. Sinds de doorstart in 2003 onder Eric Verstaen organiseert Pasar elke maand een activiteit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten