Ook Ferm Tiegem-Kaster moet activiteiten stopzetten: “Traan als laatste activiteit”

Bestuurslid Ferm Tiegem-Kaster Stefanie Deconinck (22) met het gemaakte bloemstuk dat zowel binnen als buiten gezet kan worden. "De vorm komt het best tot haar recht vanuit de hoogte." © gf
Redactie KW

Op dinsdag 27 oktober organiseerde de vrouwenvereniging Ferm Tiegem-Kaster een avondje bloemschikken binnen het thema Allerheiligen. Een symbolische traan is ook op zijn plaats omdat de vereniging de geplande activiteiten voor de komende weken noodgedwongen moest annuleren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“De activiteit was in het begin van het jaar gepland en we zijn heel blij dat we het konden laten plaatsvinden”, vertelt voorzitster Ferm Tiegem-Kaster Hilde Vanhaesebroecke (51). “Zowel de leden als het bestuur zijn heel tevreden met het resultaat. Ook al zaten we op een grote afstand van elkaar, toch deed het deugd om samen met anderen eens iets creatiefs te doen. We huurden speciaal de grote zaal de Mensinde in Tiegem, waarvan de deuren en ramen wagenwijd open konden. Onze leden hadden we gevraagd om een extra dikke trui aan te trekken.”

Herdenkingsheuvel

“Binnen het thema Allerheiligen wilden we eens iets anders van vorm dan een krans, een hart of een kruis. Zo kwamen we uit bij een traan. Een lesgever leidde dat in goede banen. Voor het bloemstuk werd gebruik gemaakt van witte verena, witte rozen, groene hortensia en kleine chrysanten die in een druppelvormig gesneden stuk oasis gestoken werden. Dat werd bevestigd op een stuk isomo en omgeven met koperkleurige sierdraad.”

“Het is jammer dat het onze laatste activiteit was. Maar sowieso doen we er met Ferm alles aan om het coronavirus terug te dringen. Onze geprogrammeerde voordracht van volgende week ‘Meer energie zonder verlof te nemen’ valt weg.”

“Mensen die nood hebben aan een troostplekje kunnen terecht aan de herdenkingsheuvel in Anzegem. Die plek is ingericht in het kader van afscheid nemen in deze woelige coronatijden van een geliefde zonder nabij te kunnen zijn”, besluit voorzitster Hilde Vanhaesebroecke.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.