Okra start met nieuwe werking in Zillebeke

Jaak Depuydt en Mieke Cheroutre zijn de initiatiefnemers van Okra Zillebeke.© EG
Jaak Depuydt en Mieke Cheroutre zijn de initiatiefnemers van Okra Zillebeke.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Ondanks corona zag Okra de kans om in Zillebeke een nieuwe groep op te richten. Enkele enthousiaste vrijwilligers en medewerkers boden zich aan en zetten nu de schouders onder dit nieuw initiatief.

“We vinden het belangrijk dat senioren in hun buurt kunnen deelnemen aan een gevarieerd activiteitenaanbod”, zegt initiatiefnemer Jacques Depuydt. “Er was een lokale seniorengroep actief, maar die moest de werking staken in de loop van 2020. Wij willen met deze nieuwe Okra-werking die leemte opvullen. We kregen al heel wat positieve reacties en medewerking van de uittredende bestuursleden van KBZ.”

Sociaal netwerk

“Het is het ideale medicijn tegen vereenzaming en sociaal isolement. Je bouwt een netwerk uit van leeftijdsgenoten en maakt er nieuwe vrienden”, pikt echtgenote Mieke Cheroutre in. “We houden rekening met alle leeftijdsgroepen. We gaan voor warme contacten en ontmoetingen met onze leden en willen ook samenwerken met bestaande bewegingen. Corona gooit uiteraard roet in het eten voor een snelle opstart van activiteiten, maar dat tempert het enthousiasme niet. Er wordt hard gewerkt aan de uitbouw van de activiteiten.”

Van zodra het opnieuw kan, starten de ledenactiviteiten. Achter de schermen wordt er momenteel hard aan gewerkt. Op het verlanglijstje staan een spelletjesnamiddag, een kaartclub, ontmoetingsnamiddagen en enkele sportactiviteiten zoals fietsen en wandelen. Er zal ook een grote opendeurnamiddag georganiseerd waarop iedereen welkom is. Intussen zijn alle ideeën én helpende handen uiteraard welkom. Wie wil, kan al meteen aansluiten. Voor 25 euro per jaar voor een individu of 42 euro voor een gezin ben je lid. Bovendien is er een speciaal welkomstgeschenk voor alle nieuwe leden. Vele lokale handelaars ondersteunen dit nieuwe initiatief. (EG)

Voor meer informatie als lid of vrijwilliger kan je terecht bij de contactpersonen Jacques en Mieke Depuydt-Cheroutre, 057 20 55 25, 0489 40 86 58, www.okra.be/lidworden of op het regiosecretariaat via 056 52 63 40, ieper@okra.be en www.okra.be/lidworden .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier