Okra Sint-Eloois-Vijve start weer met fietstochten: “Hopelijk eerste activiteit in juli”

Het bestuur van Okra met v.l.n.r. Greta Withoeck, Edith Verhaeghe, Willy Meuris, Anita Devos, Georges Carlier, André De Blanck, Antoon Soetaert, Solange De Lepierre en Julienne Parmentier. © IVD
Redactie KW

Overal lag het verenigingsleven plat. Ook bij Okra, dat daardoor enkele mooie activiteiten niet kon organiseren. Nu de horeca weer opende, haalde men de fiets alvast meteen van stal.

“Het was voor iedereen een moeilijke periode, maar wij probeerden onze leden schriftelijk zo goed mogelijk te informeren. Dat was slechts een magere troost, want wij weten dat de leden elke maand uitkijken naar onze bijeenkomsten. Nu moesten ze in heel wat gevallen voortdurend tussen hun vier muren blijven”, vertelt bestuurslid Greta Withoeck.

“Noodgedwongen schrapten wij talrijke mooie activiteiten met op kop het paasfeest, één van onze toppers van het werkjaar. Als alternatief gingen wij langs bij onze leden met een paasgeschenk. Ook onze bedevaart werd afgelast en de wandelingen, die steevast starten in maart, werden eveneens opgedoekt. Kaarten en rummikub mag voorlopig nog niet en dat is enerzijds begrijpelijk, maar anderzijds een heel spijtige zaak. Vooral onze rummikub zat echt in de lift. Wij startten daarmee in 2018 en met succes blijkbaar.”

Het is niet duidelijk of we dit seizoen een kaartkampioen kunnen vieren

Onder de titel ‘Waregem wordt gezonder’ nomineerde het stadsbestuur vorig jaar verschillende verenigingen als ‘Gezondste organisatie van Waregem’. Ook Okra Sint-Eloois-Vijve werd genomineerd naar aanleiding van het opstarten van de rummikub. “Ons kaartseizoen startte in december en na amper drie speeldagen moesten de speelkaarten verplicht opgeborgen worden. Hoe lang dat nog zal duren, weten wij niet. Het is twijfelachtig of wij dit seizoen een kaartkampioen zullen kunnen vieren als opvolger van Jaak Van Houcke. Hij haalde het vorig jaar nipt voor Maria Verhulst, Jean Lavaert en Roland Naessens.”

Eerste fietstochten

“Fietsen mag wel en nu de horeca weer open gaat, pakten wij maandag al uit met een eerste fietstocht naar Harelbeke en omstreken. Uiteraard houden wij ons tijdens die uitstappen aan alle veiligheidsvoorschriften. Eind juni fietsen wij naar de Zandvlooi in Kruishoutem. Bij Okra was het de gewoonte dat de andere leden de fietsers ter plaatse vervoegden, maar nu wordt de uitstap nog beperkt tot de fietsers alleen”, vertelt Greta.

“Als bestuur hopen wij natuurlijk om de leden zo snel mogelijk eens samen te brengen. Als alles gunstig blijft evolueren, zit de kans erin dat wij in juli uitpakken met een bingonamiddag. Dat is natuurlijk nog onder voorbehoud. Ook in augustus zouden wij graag een activiteit organiseren. In september starten wij dan opnieuw met onze wandeltochten, die sowieso zullen kunnen doorgaan. Hopelijk kunnen wij daarna ons normale programma verder afwerken. Voor extra activiteiten zal het wellicht nog te vroeg zijn en ik denk dan vooral aan onze jaarlijkse afspraak in het casino Kursaal in Oostende voor ‘De Mooiste melodieën van de lage landen’. Wij hadden ook ingeschreven om een opname van Blokken bij te wonen, maar wij wachten nog altijd op een reactie van het programma. Het belangrijkste is echter dat wij en ook de andere verenigingen hun activiteiten zo snel mogelijk kunnen hervatten.”

Opgericht in: 1953 onder de naam KBG in De Gilde.

Voorzitter: Georges Carlier volgde in 2014 zuster Marie-Jeanne Deconinck op. Zij bezorgde de vereniging als opvolgster van René De Snoeck een nieuw elan. Na acht jaar gaf Marie-Jeanne Deconinck de fakkel door aan Maria Verhulst om daarna nog eens vier jaar het voorzitterschap waar te nemen.

Ledenaantal: ongeveer 100.

Lokaal: De Okraleden komen elke maand minstens één keer samen in OC De Linde, maar daarnaast is er nog een maandelijkse kaartnamiddag en ook rummikub de laatste maandag van de maand. Teamleader Georges Carlier krijgt de steun van bestuursleden Greta Withoeck, Edith Verhaeghe, Willy Meuris, Anita Devos, Georges Carlier, André De Blanck, Antoon Soetaert, Solange De Lepierre en Julienne Parmentier. Zij staan met de wijkverantwoordelijken in voor de bedeling van het ledenblad en het maandelijkse programma.

(IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten