Okra Bovekerke gaat opnieuw van start met werking

© Foto Coghe
© Foto Coghe
Redactie KW

Op vrijdag 11 juni in de namiddag heeft Okra Bovekerke de werking weer op gang getrokken. Dat gebeurde met een fietsrit. “We mochten liefst 27 fietsers verwelkomen, een echt succes”, zegt Rita Parrein, secretaris van de vereniging.

Vorige week vrijdag vertrokken enkele actievelingen van Okra Bovekerke voor een gezellige fietsrit in groep. “Onze fietsclub telt ongeveer 40 fietsers. Van hen mocht Ria Vancoppenolle, organisator van de fietsritten, er 27 verwelkomen voor onze eerste rit. Dat is echt een succes, we kunnen dus spreken van een talrijke opkomst”, begint Rita Parrein, secretaris van Okra Bovekerke.

Er was net een volledig nieuw bestuur gestart bij deze vereniging toen de coronacrisis uitbrak. Daarmee was Okra Bovekerke gered van de ondergang, want het vorige bestuur was ermee gestopt. Maar lang heeft het mooie liedje niet mogen duren voor de nieuwe bestuursploeg.

“Een nieuwjaarsfeestje en enkele kaartingen, meer hadden we nog niet kunnen organiseren toen corona van zich liet horen.”

“Het kriebelt duidelijk bij de mensen om weer toegang te vinden tot het verenigingsleven. Een groot aantal van hen heeft de voorbije maanden heel veel alleen gezeten, we mogen dat niet vergeten. Ook bij ons bestuur is de goesting enorm groot om er weer volledig in te vliegen. Maar met de kaartnamiddagen moeten we nog even wachten, al hoop ik dat we deze zomer opnieuw kunnen opstarten. Ook een feestje zit er nog niet meteen in. Maar de eerste horde is genomen, we kunnen samen met onze 67 leden verlangen naar meer”, besluit Rita met een positieve boodschap.

Het bestuur van Okra Bovekerke bestaat uit voorzitter Frieda Vanleene, secretaris Rita Parrein, Johan Dewaele, Lena Plaisier, Gabriel Pollentier, Marianne Schollier, Luc Toortelboom, Jacky Vanbelleghem, Ria Vancoppenolle, Annie Vandaele en proost Daniel Beernaert. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier