Nieuwe jeugdlokalen voor JNM Westland en KSA De Kouter

Nieuwe jeugdlokalen voor JNM Westland en KSA De Kouter in de Komstraat. Burgemeester Christof Dejaegher, Hannelore Vandenberghe, Wout Platteau, Stephanie Dulst, Mana Froyman, Noor Denys en schepen Ben Desmyter.© MD
Nieuwe jeugdlokalen voor JNM Westland en KSA De Kouter in de Komstraat. Burgemeester Christof Dejaegher, Hannelore Vandenberghe, Wout Platteau, Stephanie Dulst, Mana Froyman, Noor Denys en schepen Ben Desmyter.© MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De woning in de Komstraat 16 in Poperinge wordt de nieuwe uitvalsbasis voor jeugdverenigingen JNM Westland en KSA De Kouter. Al enkele jaren voelt JNM Westland de nood aan extra ruimte voor activiteiten en materiaal. Ook bij KSA De Kouter worden ledengroepen uitgebreid.

Het ledenaantal van JNM Westland (Jeugdbond Natuur en Milieu) is de laatste jaren exponentieel gestegen. “De lokalen boven het jeugdhuis deden dienst als activiteitenlokaal, maar daar zijn we boven de capaciteit uitgegroeid”, vertelt verantwoordelijke van de JNM Wout Platteau.

KSA De Kouter heeft sinds enkele jaren een aanvulling op de oorspronkelijke leeftijdsgroepen (1e leerjaar tot 4e middelbaar). “In Komstraat 30 hebben we onze lokalen. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen stekje. Wegens uitbreiding met een kleuter- en 16+werking hadden we een tekort aan lokalen”, zegt hoofdleiding Mana Froyman. “Nu hebben we extra ruimte om meer te kunnen spelen, die vooral bij regenweer van pas zal komen”, vult hoofdleiding Noor Denys aan. In overleg met de jeugddienst werd beslist dat de lokalen op de eerste en tweede verdieping volledig naar JNM Westland gaan. De jeugdbewegingen delen het lokaal op het gelijkvloers.

Schilderwerken

“Het gebouw werd opgeknapt in eigen regie. De technische dienst verzorgde de werkzaamheden. Twee polyvalente ruimtes werden een geheel, er werd een nieuwe kitchenette geïnstalleerd en het gebouw beschikt over een opgeknapte tuin. Ook de elektriciteit en gaskachels zijn nu conform de huidige regels”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V).

“We laten ook nog wat werk over voor de jeugdbewegingen zelf. Zij ontvangen van de jeugddienst een budget om uit te geven aan schilderwerken”. JNM Westland stelt zelf voor om de tuin van het huis te onderhouden. “Dit lijkt ons een perfecte activiteit binnen ons huidig aanbod”, zegt Wout Platteau. “Ook De jeugdlokalen in Pastoorstraat 17 in Reningelst krijgen in 2022 een grondige opfrisbeurt. Zowel binnen- als buitengevel worden aangepakt. We blijven bezig”, zegt schepen Desmyter. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier