Nieuwe hoofdleiding voor KSA-Chiro die voor uitgestelde friscoslag staat

KSA en Chiro smolten vorig jaar samen. Op zaterdag 12 september organiseren ze hun friscoslag. Op de fotozie je v.l.n.r. hoofdleider Miro Verleysen, Gust Bral (verantwoordelijke friscoslag) en Juul Bral (hoofdleider). © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Miro Verleysen (19) en Juul Bral (18) vormen samen de nieuwe hoofdleiding van KSA-Chiro Bissegem. De eerste activiteit is de uitgestelde friscoslag, die voor de gelegenheid in drive-in systeem georganiseerd wordt. En vanaf 19 september is er weer elke zaterdag werking.

Miro en Juul volgen Stephen Bonte (23) en Asley Stoepker (22) op. Stephen was zeven jaar leider, waarvan het laatste jaar hoofdleider. Ashley had vijf leidingsjaren op de teller, waarvan de laatste drie als hoofdleidster.

Miro Verleysen studeert multimedia en communicatietechnologie aan Howest. Juul volgt bouwkunde in Aalst. Beiden zijn van kinds af aan in de KSA, die sinds vorig jaar samengesmolten is met de Chiromeisjes. De beide jeugdbewegingen blijven echter wel bestaan, maar alles wordt samen georganiseerd. “De tradities van Chiro en KSA zijn niet weggevallen, integendeel, er komen er gewoon nog bij.” Miro en Juul zijn aan hun derde leidingsjaar toe.

Meer leiding

KSA-Chiro Bissegem telde vorig jaar 90 leden en 18 mensen in de leiding. “Dit jaar zijn er veel leiders en leidsters bijgekomen maar ook enkele gestopt. De ploeg telt nu 19 leiders en leidsters. Dit jaar moet de nieuwe website online komen. Zo kunnen we al onze inschrijvingen online doen, want huisbezoeken zijn niet haalbaar in coronatijden.”

“Hoe de startdag van zaterdag 19 september georganiseerd zal worden, hangt nog af van de maatregelen. We kijken eerst uit naar onze uitgestelde friscoslag van zaterdag 12 september, de datum waarop eigenlijk onze Pasta Fiesta zou georganiseerd worden. We hopen ons pastafestijn nog te kunnen verplaatsen naar een latere datum”, zegt Miro.

De friscoslag verloopt dit keer op de Rietput via een drive-in systeem. Je kan meer bestellen dan alleen maar frisco’s. Er wordt gevraagd om zoveel mogelijk vooraf te bestellen, dat kan nog tot vrijdagavond 11 september. Luket dat niet dan kan je zaterdagvoormiddag naar de Rietput komen. Gust Bral, de tweelingbroer van Juul die voor handelsingenieur studeert aan KU Leuven, is verantwoordelijk voor de friscoslag.

Praktisch

Vanille frisco’s zonder nootjes of praliné frisco’s met nootjes, hoorntjes met of zonder nootjes, vanillepotjes, vanille-chocoladepotjes, shuffles en artisanale vanille van 1 of 1,5 liter kan besteld worden via gustbral@hotmail.com tot en met vrijdagavond 11 september. Zaterdag 12 september kan je van 9 tot 13 uur je bestelling afhalen op de Rietput. Per drie dozen krijg je drie euro korting. Info via 0499 44 54 62.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.