Neos Oostrozebeke heeft gouden randje

Het huidig bestuur van Neos maakt zich op voor een onvergetelijk jubileumfeest. Op de foto v.l.n.r.: Kris Blondeel, Lucrèse Devos, Paul Taillieu, Marleen Pollie, Patrick Duyck, Andrea Perneel, Dirk Vanparys, Denise Valcke en Annemie Vanpraet. (foto CLY)
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Nu corona gaan liggen is, kan het sterk draaiende Neos de 50ste verjaardag vieren. Het vroegere CRM is met 158 leden een heel populaire vereniging die de leden telkens leuke activiteiten aanbiedt. Op woensdag 27 april staat de jubileumviering gepland in de feestlocatie Leiebrucht. Voorzitter Andrea Perneel rekent op een vol huis. “Onze vereniging werkt al jaren heel goed en door ons gevarieerd aanbod blijft ons ledenaantal stijgen.”

Neos, dat toen luisterde naar de naam Christelijke Rustende Middenstand, werd 50 jaar geleden boven de doopvont gehouden onder impuls van de toenmalige pastoor Soenens. Het allereerste bestuur bestond uit voorzitter Alberic Soenens en bestuursleden Antoinette Viaene, Jozef Vervaeck, Albertine Vermeersch, Madeleine Dhaeyezre, Lydie Desmet, Julma Desmet, Julia Verstraete en Adrienne Polfliet met als proost pastoor Soenens.

Intussen is de vereniging al aan de zesde voorzitter toe. Na Alberic Soenens volgden Jozef Vervaecke, Antoinette Viaene, Pierre Buysse, Carl Libbrecht en huidig voorzitster Andrea Perneel. De laatste twee secretarissen waren Wijlen Willy Decraemer en huidig secretaris Paul Taillieu.

“Of er wel nog nood is aan een vereniging als Neos gezien de enorme mogelijkheden tot ontspanning? Ik merk dat er zelfs heel grote nood is aan verenigingen die activiteiten organiseren voor de senioren”, aldus voorzitter Andrea Perneel. “Na corona zijn er zo maar eventjes 28 nieuwe leden bijgekomen. Het ontbreekt ons absoluut niet aan leden alleen vrees ik dat er op termijn onvoldoende vrijwilligers zullen opstaan om alles georganiseerd te krijgen.

Zo ben ik zelf al 11 jaar voorzitter, maar niemand staat te springen om het voorzitterschap over te nemen. Dit fenomeen hoor ik ook bij andere verenigingen. Het zou heel jammer zijn mocht onze sterke vereniging moeten stoppen wegens een gebrek aan vrijwilligers.”

“Welke activiteiten er allemaal op het jaarprogramma staan? Het gaat om een waaier aan activiteiten gaande van reizen, uitstapjes, toneelvoorstellingen, geleide bezoeken, concerten en vanzelfsprekend ook de klassieke kaartnamiddagen, wandelen, bowlen en de maandelijkse vormende voordracht.”

Viering

Vijftig jaar betekent bij Neos absoluut een mijlpaal en dat moet gevierd worden. Voor het jubileumfeest wordt uitgeweken naar de Salons Leieburcht in Sint-Eloois-Vijve. Tegen 12 uur worden de deelnemers verwacht voor het aperitief met aansluitend het feestmaal. Alle leden zijn welkom.

(JC)

De deelname kost 50 euro per persoon en er kan ingeschreven worden tegen woensdag 13 april bij alle bestuursleden of bij secretaris Paul Taillieu, Gaverstraat 71 of per e-mail naar taillieu.paul@skynet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier