Na valse start vorig jaar hoopt KLJ Gits op nieuwe leden

Op de foto zien we van links naar rechts Kiano Brusseel, Lore Vandycke, Luna Desmet, Cerian De Clercq, Sarah Maes. © EVG
Redactie KW

Op vrijdag 24 september houdt de KLJ van Gits een startdag voor een nieuw jaar vol activiteiten. Het thema dit jaar is ‘KLJ, da’s voor ’t leven.’ Goed gekozen, want de vijf begeleiders willen hun leden de tijd van hun leven bezorgen.

“Na een pauze van vier jaar is er sinds vorig jaar opnieuw een KLJ in Gits”, vertelt Cerean, die er als eerste bij was om de KLJ van Gits opnieuw leven in te blazen. “Maar dat was geen al te groot succes door de coronacrisis. We konden niet alle activiteiten organiseren omwille van de strenge maatregelen. Dan zijn we maar online activiteiten beginnen organiseren, maar er was weinig opkomst. Jongeren hebben hun vrienden gemist en online is dat allemaal niet hetzelfde.”

Eigen lokaal

“Dit jaar zien we het echt zitten om erin te vliegen”, vult Kiano aan. “Elke vrijdagavond komen we samen om ‘leute’ te maken. We voorzien activiteiten zoals paintball, maar we kunnen evengoed in ons eigen lokaal op domein ’t Chringhene chillen. We zijn erg blij met ons eigen lokaal en vooral benieuwd hoeveel nieuwe leden we zullen tellen.” Samen met Sarah kwam hij sinds vorige winter bij de KLJ. Daarna kwam Luna erbij en sinds enkele weken ook Lore, die al even enthousiast is als de andere vier. Met Frederik Declercq hebben ze een toffe volwassen begeleider erbij die van op afstand een oogje in het zeil zal houden.

“We kunnen kiezen tot welke leeftijd we ons willen richten met de KLJ. Voorlopig richten we ons enkel op de jongeren vanaf 16 jaar of het jaar waarin ze 16 worden. Het is leuk als we leden uit de buurt kunnen aantrekken, maar je hoeft echt niet van Gits te zijn om je aan te sluiten. Elke vrijdagavond komen we samen om een leuke tijd te beleven. Wie zin heeft om eens een kijkje te komen nemen, is zeker welkom op onze startdag op 24 september om 20 uur in ons KLJ- lokaal op domein ’t Chringhene”, besluiten de meisjes Lore, Luna en Sarah. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier