Na jaar onderbreking opnieuw groot seniorenfeest in Ichtegem

De winnares Gisele Pierloot op haar gloednieuwe hometrainer, omringd door de schenkers- Burgemeester, schepenen en leden van het comité- van de verschillende tombolaprijzen. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

In de sporthal van Ichtegem vond recent het 37ste jaarlijkse seniorenfeest van Groot-Ichtegem plaats. De senioren genoten van enkele optredens en van een mooie tombola.

Na een onderbreking van een jaar nam het jaarlijkse seniorenfeest van Groot-Ichtegem de draad weer op. De schaduw van corona was evenwel nog niet helemaal weg, want een 100-tal senioren en hun begeleiders van Sint-Anna moesten op het laatste moment toch nog afzeggen omdat een personeelslid besmet raakte. Toch telde de sociale dienst nog een kleine 400 inschrijvingen, daarmee was de zaal bijna volledig volzet.

Individuele senioren die ouder waren dan 65 of gezinnen waarvan één lid ouder was dan 65 konden gratis deelnemen aan het feest. Bewoners van zorgcentra Hof De Meersseman en van Huize Zonnevreugde konden genieten van gemeenschappelijk vervoer georganiseerd door het Sociaal huis. Andere senioren konden met behulp van vele vrijwilligers ter plaatse gebracht worden. Ook vele nog thuis wonende en mobiele senioren vonden de weg naar het feest dat om 13.30 uur begon met koffie en een koekje. Nadien genoten de aanwezigen van liveoptredens van Micha Marah en Herbert Verhaeghe.

Traditionele tombola

Uiteraard ontbrak ook de traditionele tombola niet. Welgeteld 35 prijzen werden verzameld. Politici of bestuursleden van het bijzonder comité van de sociale dienst schonken allemaal verschillende prijzen.

De hoofdprijs, een hometrainer, werd, dankzij de tussenkomst van gemeenteraadslid Daniël Roose, geschonken door de thuiszorgwinkel Goed uit Oostende. Deze ging naar de tachtiger Gisele Pierloot uit de Zuidstraat. Ook Luc Demeulenaere werd in de bloemetjes gezet, hij vierde op de dag van het seniorenfeest zijn 69ste verjaardag.

Alle medewerkers van het sociaal huis, van poetsvrouw, mensen van de klusjesdienst tot het hoofd van de sociale dienst toe, sloofden zich opnieuw uit om het de senioren zo aangenaam mogelijk te maken. Volgend jaar vindt het feest in Eernegem plaats.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier