Na Dwars Door Bellegem wordt nu ook het volledige kermisweekend in Bellegem geannuleerd

Een archiefbeeld van de centrumfeesten vorig jaar. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De organisatoren van de centrumfeesten in Bellegem en van Koers Der Dorpelingen lieten weten dat ze hun geplande activiteiten voor het eerste weekend van juli annuleren.

“Naast het belang van de gezondheid van de bezoekers en van onszelf, zijn er te veel onzekerheden”, stelt Christof Lauwers van de Centrumfeesten. “We annuleren de feesten van 4 en 5 juli met de hoop en de wil om covid-19 snel achter ons te laten, zodat de feesten in 2021 weer de norm kunnen worden.”

De 30ste editie van de wandeltocht Dwars Door Bellegem die op de zondag van de Centrumfeesten plaats zou vinden, werd eerder al afgelast. Ook de organisatoren van de Koers Der Dorpelingen (KDD) die op de zaterdag van de feesten zou gereden worden onder een volledig nieuw concept annuleerden hun programma. “Covid-19 heeft de koers er los afgereden“, luidt het. “Ook wij hadden niet gedacht dat de ontsnapping van het virus tot aan de meet zou dragen, maar het blijkt een taai beestje. Voorlopig was Kuurne-Brussel-Kuurne de laatste koers die over Bellegemse grond passeerde.”

Koers Der Dorpelingen organiseert op zaterdag 26 september wel een open toerrit met start en aankomst in Bellegem. Deze zal toegankelijk zijn voor iedereen.

Inschrijving behouden voor 2021

Renners aan KDD Classic en XL die hun inschrijving voor KDD 2021 willen behouden, hoeven niets te doen. Hun inschrijving wordt automatisch verlengd naar de editie van 3 juli 2021. Wie de centen liever terugkrijgt, stuurt tegen 30 april een mail naar koersderdorpelingen@hotmail.com. “Op 1 mei betalen we die aanvragen terug. De plaatsen die vrijkomen, zullen opnieuw ingenomen kunnen worden door andere renners.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.