Na coronapauze is het weer druk bij Flandria Boxing:”Hopelijk binnenkort weer wedstrijden”

Boksclub Flandria Boxing moest door corona twee maanden de deuren sluiten, maar ondertussen zijn er weer trainingen. © PD
Redactie KW

Boksclub Flandria Boxing is geen vereniging zoals vele andere. Van een uitgebreid bestuur is geen sprake, het ledenaantal is beperkt en de werking steunt volledig op één persoon. Oud-bokser Eddy Vandenhouwele (61) is ondertussen al 30 jaar de drijvende kracht achter deze niet-alledaagse vereniging.

Als bokser was Middelkerkenaar Eddy Vandenhouwele een gedreven en getalenteerd sportman maar ook 42 jaar na zijn eerste kamp is hij nog altijd gebeten door de bokssport.

“Ik geef nog altijd iedere werkdag twee uur training aan een 15-tal jonge gasten. Ik trainde al ontelbaar veel goede boksers. De bekendste jongens waren Mike Algoet en Dirk Wallyn. Momenteel zijn de meeste jongens van allochtone oorsprong die gedisciplineerd zijn en leven voor hun sport. Ik train nog zoveel mogelijk mee met die jongens want ik kan het boksen niet missen. Het is een verslaving die men mij niet mag afnemen. Als ik niet meer kan boksen, zal het snel gedaan zijn met mij.”

Corona zorgt voor een hoop extra werk maar dat neem ik er graag bij

Door de coronacrisis was de boksclub een hele tijd dicht en ook nu gelden nog steeds strikte veiligheidsmaatregelen. “We moesten twee maanden de deuren sluiten en daarna hebben we gelukkig enkele weken buiten kunnen trainen. Momenteel oefenen we terug in de zaal maar de kleedkamers en de douches blijven verboden terrein. Het gebruik van ontsmettingsgel is voor iedereen verplicht en na de trainingen ontsmet ik grondig alle bokszakken en ander materiaal. Corona zorgt voor een hoop extra werk maar dat neem ik er graag bij.”

Geen boksgala

Eddy Vandenhouweele is eveneens organisator van het jaarlijkse boksgala in Middelkerke dat op 10 oktober zou plaatsvinden. “Ik heb lang gehoopt dat het evenement ook dit jaar zou kunnen plaatsvinden, maar ondertussen heb ik alle voorbereiding al een hele tijd stopgezet. Ik hoop net als velen dat we binnenkort opnieuw met ons gewone leven verder kunnen. Ook mijn boksers kijken hier naar uit want dan kunnen ze opnieuw wedstrijden betwisten.”

“Een van mijn pupillen is mijn kleinzoon. Dat baasje heeft talent maar het is belangrijk dat hij tegen jongens van andere clubs kan boksen om progressie te maken”, besluit Eddy Vandenhouwele. (PD)