Meulebeekse Chiro pakt uit met rolmarathon in slow motion

Met de paasvakantie in het verschiet stijgt de adrenaline bij de Meulebeekse Chiroleden, want hun grootste evenement van het jaar – de Chiro rolmarathon – staat voor de deur.© foto Luc
Met de paasvakantie in het verschiet stijgt de adrenaline bij de Meulebeekse Chiroleden, want hun grootste evenement van het jaar – de Chiro rolmarathon – staat voor de deur.© foto Luc
Redactie KW

Met de paasvakantie in het verschiet stijgt de adrenaline bij de Meulebeekse Chiroleden, want hun grootste evenement van het jaar – de Chiro rolmarathon – staat voor de deur. Was 2020 een waar rampjaar met de annulering van die rolmarathon als absoluut dieptepunt, dan wil men nu alles op alles zetten om de 48ste editie ervan coronaveilig te laten doorgaan.

“In maart 2020 viel onze Chirowerking compleet stil voor zowat vier maanden”, opent leider Geike Verstraete. “Het annuleren van de rolmarathon was wel een enorme klap, want hieruit putten we onze financiën voor onze werking en in het bijzonder voor het jaarlijks kamp.”

“Gelukkig konden we in juli toch genieten van onze kampperiode en kregen we de toelating om in september onze zondagse activiteiten onder welbepaalde voorwaarden terug op te starten. In oktober hadden we een nieuwe situatie en mochten we nog enkel onze Chiroactiviteiten aanbieden aan de jongste leden”, vertelt Geike

“Dit jaar ondernemen we dus een tweede poging om de 48ste editie van de Chiro rolmarathon op 9, 10 en 11 april gestalte te geven, volledig coronaveilig”, pikt leider Lennert Lapeere in. “Gedurende dat weekend zal er wel niet gefietst worden op rollen. Op vrijdag vervangen we ‘Beren Bijeen’ en onze bierstube door een verkoop van Maenhout-bieren.”

Voor een grote fles betaalt men 7 euro, voor een fles van 33cl betaal je 3,5 euro. Er zijn ook smakelijke Breughelplanken te koop, die 20 euro kosten. Dat alles is te bestellen via onze website https://www.chiromeulebeke.chirosite.be.

Tombola

“Op zaterdag 10 april houden we van 13.30 tot 16.00 uur onze traditionele ‘Fun-pour-toe’-namiddag in OC Vondel, maar nu uitsluitend voor Chiroleden tot 12 jaar”, aldus Lennert. “De deelname bedraagt 3 euro. Inschrijven kan via tore.coysman@telenet.be. ‘Chiro in Concert’ kan men gratis online volgen via onze Facebookpagina.”

“Verder is er ook een tombola. Loten kosten 2,5 euro en zijn te bestellen via onze website. Op zondag is er een wandelzoektocht van 8km met vijf vragen onder het motto ‘Chiro doorheen de jaren’. De deelname is volledig gratis. De zoektocht loopt van zondag 4 april tot maandag 3 mei.”

“Nu is het vooral doorwerken om onze zondagnamiddagactiviteiten te handhaven en om vooral de kampperiode 2021 in Diessen optimaal te kunnen beleven”, besluit Geike.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.