Meer dan 1.500 Urbanners bezetten Ardooie tijdens Urban Run en Walk

Ardooie maakt zich op voor de Urban Run. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Vanaf zaterdagnamiddag is het centrum van Ardooie het domein van wandelaars, joggers en lopers die deelnemen aan de vijfde Urban Run en Walk. Daardoor zal het verkeer in het hele centrum van Ardooie moeilijk zijn en op bepaalde punten omgeleid worden.

Er lieten zich meer dan 1.500 deelnemers op voorhand registreren voor deze Urban Run en Walk. Velen doen dit uit sportieve overwegingen, maar de meesten komen uit sympathie voor het team Lucrèce. Voor deze overleden juf organiseert de familie deze Urban Run en Walk in samenwerking met de Boomgaard en het IHK. Ze genereren centen voor het werk van Kom Op Tegen Kanker.

Wie zich nog niet liet registeren en toch wil deelnemen en bij dragen kan zich zaterdag vanaf 16.00 uur nog wenden naar de inschrijvingstafel in de Boomgaard, Blekerijstraat.

Omleiding

Op de meeste plaatsen waar de Urban run voorbij komt zal alle verkeer onmogelijk zijn en er wordt gevraagd de omleiding te volgen. De laatste wandelaars starten om 18.00 uur. Dan begint er ook een afterparty in Bockor Café. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier