Meense dansclub schittert in bewerking van Harry Potter

Veertien dansers laten zich onderdompelen in de sfeer van Harry Potter. (foto XC)
Xavier Coppens

Fan van Harry Potter? Dan kun je nog twee weekends lang genieten van een bewerking met dans en toneel in en rond de supermarkt Auchan, net over de grens in Frankrijk. Veertien leden van de Meense dansclub Love2Dance mogen mee dansen en kregen vorige zaterdag al lovende reacties tijdens de première.

De zussen Nathalie en Séverine leiden al jaren een dansclub in Menen, sinds 2017 onder de naam Love2Dance. “Onze neef Steve Lalieux is artiest, maakt decors, videoclips, acteert … onder de naam En Phaz. We gaan voor het eerst samen met hem optreden, nu hij een bewerking heeft gemaakt van de film Harry Potter. Hij heeft onder meer verschillende maskers en een grote spins zelf ontworpen, net zoals andere Harry Potter-attributen”, vertellen de zussen.

Marine Vrielynck, die al van haar zevende danst bij de twee zussen, geeft ondertussen zelf al les. “De reacties vorige zaterdag waren lovend. Heel wat mensen uit het publiek wilden met de dansers op foto. Op Facebook doken enkele filmpjes op en velen gaven aan zeker te komen kijken.”

Love2Dance telt een vijftigtal leden. “We verloren door corona verschillende leden, maar gelukkig sloten ook heel wat nieuwe leden aan. Veertien van onze leden mogen zaterdag mee dansen. Er is een optreden om 11 uur in de galerij van Auchan en om 15 en 18.30 uur op de parking van het winkelcentrum Promenade de Flandre.

Voor wie er zaterdag niet bij was: op zaterdag 29 oktober en 6 november staan we opnieuw paraat.”

Kerstmarkten

Naast het dansen mogen de leden van Love2Dance voor het eerst ook acteren. “Dat hebben we woensdag laatst nog eens gerepeteerd, maar we zijn er klaar voor. Naast dansen en acteren zorgen we ook voor de passende kostuums. Soms kopen we die, maar soms maken we die ook zelf.”

In december danst Love2Dance Menen opnieuw tijdens de kerstmarkten van Ons Dorp in Menen en in Lauwe.

“Daarvoor zijn we nu al aan het repeteren. Vooral in het maken van de kledij met verlichting, kruipt heel wat tijd”, besluit Nathalie Lotoi.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.