Marleen van Hauwaert is nieuwe Dynamica-voorzitter in Meulebeke

Marleen Van Hauwaert, de nieuwe Dynamica-voorzitter. (foto Luc)
Marleen Van Hauwaert, de nieuwe Dynamica-voorzitter. (foto Luc)
Redactie KW

In het 50ste levensjaar van Dynamica, de vereniging voor integratie van personen met een handicap, heeft voorzitter Eric Landuyt een stap opzij gezet en het roer doorgegeven aan bestuurslid Marleen Van Hauwaert. Zij kent al 20 jaar het reilen en zeilen binnen de vereniging die in juli 1971 het levenslicht zag.

“Ik ben in 2002 toegetreden tot het bestuur van Dynamica”, steekt Marleen Van Hauwaert (67), die getrouwd is met Luc Vansteenkiste, van wal. “Eerder op een onverwachte manier moet ik toegeven. Ik had meegeholpen aan de organisatie van een griezeltocht in samenwerking met onze plaatselijke harmonie. Deze activiteit werd zo een succes dat men me vroeg als bestuurslid. Ondertussen was mijn echtgenoot Luc ook al bestuurslid. Ik ontfermde me over de boekhouding en dat doe ik nu nog altijd. Het was toen nog de tijd dat we maar liefst drie busjes hadden om leden op te halen. Door de oplopende kosten qua onderhoud hebben we die nu van de hand gedaan. Het blijkt ook met de dag moeilijker om vrijwilligers te vinden die zich wekelijks belangeloos voor het goede doel willen inzetten.”

“We hebben met Dynamica een drukke activiteitenkalender. We proberen onze 200 leden naast de sportactiviteiten ook te boeien met vorming, algemene ontspanning, cultuur en aangepaste uitstappen. We hebben een kaart-, biljart-, minivoetbal- en zaalvoetbalclub. Eenmaal per week mogen onze leden genieten van een gratis zwembeurt in het Ter Borcht zwembad. Ook de hobbykoks komen bij ons aan hun trekken. Jaarlijks organiseren we onze meerdaagse dropping, een hutsepotsouper, een bowlingnamiddag, volksspelen en zelfs toneelvoorstellingen waar mijn echtgenoot voor instaat.”

“Ik wil nu vooral alles op alles zetten om straks onze werking terug op het spoor te zetten na de coronacrisis. Iedereen verlangt om iedereen te ontmoeten. Dit willen we in alle veiligheid organiseren. Verder wil ik het uitgestippelde pad dat mijn voorganger samen met het bestuur heeft ontplooid, blijven volgen. Volgend jaar willen we het gouden jubileum + 1 jaar van Dynamica vieren, de voorbereidingen daartoe zijn al aan de gang. Nu is het alvast hopen dat we op zondag 5 september onze oude tractortocht opnieuw kunnen organiseren”, besluit Marleen.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier