Markant Zwevezele is terug na lange coronastop

De bestuursleden van Markant Zwevezele. (foto KV)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Na een lange coronastop vliegen de dames van Markant Zwevezele er weer in. Met een hapje, een drankje en een quiz maakt het bestuur het nieuwe programma bekend. Het is duidelijk dat iedereen goesting heeft om weer buiten te komen. “Er zijn ongeveer 70 vrouwen aanwezig die het gemist hebben om met elkaar een babbeltje te slaan”, lacht Anje Steelant.

De sfeer is gemoedelijk en er wordt veel gelachen. “Zoals je ziet, is er enorm veel volk. Ook veel nieuwe gezichten”, vertelt voorzitter Anje Steelant opgetogen.

Een jaar gratis

Om vaste en nieuwe leden te verwelkomen na een coronajaar, organiseert het bestuur een kennismakingsavond met de quiz ‘een jaar gratis’. “Wie de quiz wint, krijgt effectief een jaar gratis lidmaatschap bij ons”, zegt Anje. “Markant is een vereniging voor vrouwen die zin hebben om te ondernemen, groot of klein, jong of oud.”

Markant Zwevezele telt ongeveer 100 dames die goesting hebben om te ondernemen. “Wie bij ons aangesloten is, kan maandelijks proeven van leuke activiteiten en workshops”, zegt Anje. “Het is ook de ideale plek om te netwerken of om er gewoon eens tussenuit te zijn”, lacht Cecile Van de Walle. Bestuurslid Heidi Devoldere vult aan: “Er is altijd een enorme gezelligheid en er ontstaan vriendschappen tussen verschillende leeftijden.”

Jaar vol activiteiten

De activiteiten gaan van een behaklas tot een chocoladeworkshop of een lezing van Liesbeth Van Impe over haar chemotherapie. “Ook samen met de cultuurdienst van de gemeente organiseren we evenementen”, vult Cecile aan. Voor de maand mei zijn ze nog op zoek naar iets leuks om te doen. “Leden kunnen nu allerlei ideetjes doorgeven, maar een Bart Peeters zal helaas niet lukken”, lachen ze.

Leden van Markant Zwevezele kunnen ook deelnemen aan bezigheden van Markant Nationaal. “Bovendien krijgen onze dames korting op een Markante Zaak”, zegt Kate Van Loo. “Iemand die in Markant Zwevezele zit en een eigen zaak heeft, kan dus een Markante Zaak worden.”

(KV)

Inschrijven bij Markant kan nog tot 15 oktober via markantzwevezele.anje@gmail.com of kate@stijnvermandere.be en kost 47 euro voor nieuwe leden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.