Markant Rumbeke neemt de draad terug op

Claudine Decoene van Wasserij De Vierweg is penningmeester van dienst. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Het jaarprogramma 2020-2021 van Markant Rumbeke met als jaarthema ‘Natuurlijk’ oogt bijzonder divers en aantrekkelijk. Zo bezoeken ze wijndomein Entre Deux Monts in Heuvelland, maar maken ze ook kennis met de gezonde zoetigheden van Madam Bakster.

“Onze Rumbeekse afdeling telt op vandaag 110 leden”, steekt penningmeester Claudine Decoene (wasserij De Vierweg) van wal. Het bestuur is zes leden sterk: Leentje De Boe verzorgt de ledenadministratie op papier en digitaal, Caroline Vandevijvere beheert de activiteiten, Eveline Verbanck maakt de uitnodigingen, Goedele Desmet is de nieuwe aanwinst in het bestuur, Claudine Decoene is het aanspreekpunt, de postbus en penningmeester en Myriam D’Haveloose maakt de verslagen.

“Daarnaast kunnen we rekenen op losse medewerksters die helpen waar nodig. We vergaderen met het bestuur in de vroegere schepenzaal van het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein in Rumbeke.”

duwtje in de rug

“Markant vzw is een vereniging voor actieve, ondernemende vrouwen”, pikt Myriam in.

“We zijn een van de 300 netwerken, er zijn 2.500 lokale en regionale vrijwilligers met in het totaal 23.000 leden in Vlaanderen. ‘Best Pittig’ richt zich tot ondernemende vrouwen tot en met 40 jaar. Markante vrouwen met een eigen zaak geven we graag een extra duwtje in de rug met het concept ‘Markante Zaken’. Ze bieden in hun zaak een voordeel aan onze leden op vertoon van hun lidkaart.”

“Na elke activiteit gaan we boordevol energie huiswaarts”

Het jaarprogramma 2020-2021 start op donderdag 17 september met een gegidste wandeling doorheen Roeselare.

“Op 17 oktober bezoeken we het wijndomein Entre Deux Monts in Heuvelland. In november en december gaan we op bezoek bij de Kortrijkse ambachtelijke slijperij Couteaux & Co en onze Rumbeekse markante zaak Lingerie Olijf.”

Madam bakster

Het nieuwjaarsdiner is er op 13 januari bij ‘t Hoornaerts in Kachtem. Een reanimatiecursus EHBO volgt in februari. In maart bezoeken ze Handsaeme Foie Gras. In april ontdekken ze Madam Bakster in de Kruidenmozaïek.

“In mei gaan we gaan bollen in Den Nieuwen Appel in Poperinge en op 10 juni sluiten we ons werkjaar af in het huiskamerrestaurant Diner sur Terre in Torhout”, klinkt het enthousiast.

“Doel is dat de deelneemsters na elke activiteit boordevol energie terug naar huis gaan”, besluiten Claudine en Myriam in koor. (AD)

Info: Wie interesse heeft in Markant Rumbeke, kan Claudine Decoene contacteren via e-mail op decoeneclaudine@hotmail.com of markantrumbeke@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier