Markant Izegem zorgt voor een boeiend aanbod

De leden van Markant tijdens een van hun bijeenkomsten. © foto Frank
Redactie KW

Markant verenigt al jaren actieve dames en ook in onze Pekkerstad hebben we een afdeling van de bekende vereniging. Marleen Bossu is al ruim 20 jaar voorzitter van Markant Izegem. Ze kan gelukkig rekenen op een enthousiast team van vrouwen die haar in alles ondersteunen.

Markant Izegem mag je best een bloeiende vereniging noemen. Met een ruime groep van meer dan 100 leden zijn ze al jaren een vaste waarde in ons Izegems verenigingsleven.

“Ik ben al ruim 20 jaar voorzitter van Markant en dat doe ik nog altijd met hart en ziel”, gaat Marleen Bossu (67) van start. “Er kruipt heel wat werk en tijd in Markant, maar gelukkig hebben we een goed draaiend team zodat alles vlot kan verlopen. We kunnen de taken een beetje verdelen. Onze ledengroep is een trouw publiek, heel wat van onze dames zijn al meer dan 20 jaar lid van de vereniging. Dat schept natuurlijk een band. We kennen elkaar heel goed, al betekent dat niet dat we niemand meer toelaten. Iedereen is altijd welkom bij Markant, lid worden kan gemakkelijk door contact met mij op te nemen.”

Markant heette in een vorig leven nog CMBV. “Toen richtte onze vereniging zich voornamelijk op de dames van zelfstandige ondernemers en de middengroepen. Dat is nu wel anders. Iedereen is echt welkom bij ons, ongeacht de job of achtergrond. We vormen intussen wel een oudere groep dames, maar dat zien ook de andere Markantafdelingen in de regio gebeuren”, legt Marleen uit. “Om ook de jonge mensen opnieuw te engageren, richtte Markant ‘Best Pittig’ op, een nieuwe aftakking van onze vereniging. Best Pittig heeft ook een afdeling in Izegem, maar wij werken volledig afzonderlijk van elkaar.”

Turnen

Markant probeert vrouwen te verenigen en dat doen ze maandelijks met een activiteit. “Wij hebben een waaier aan verschillende activiteiten die we onze leden aanbieden. Zo laten we regelmatig een interessante spreker aan het woord, jaarlijks hebben we een dagreis en om de twee jaar doen we iets met koken. Wekelijks gaan we turnen en tafeltennis spelen met een aantal dames, we gaan af en toe eens wandelen of fietsen en natuurlijk maken we ook nu en dan eens tijd voor een etentje. Het is een heel afwisselend programma dat iedereen wel aanspreekt op een bepaald vlak. Daar proberen we echt wel voor te zorgen.”

“Iedereen is bij ons welkom ongeacht de job of achtergrond”

Uiteraard heeft corona ook impact gehad op de werking van Markant. “We hebben elkaar een hele tijd niet meer gezien en zijn dan ook blij dat we stilaan de draad opnieuw mogen opnemen”, glundert Marleen. “Bij de versoepeling in juni maakten we van de gelegenheid gebruik om nog een teamvergadering te beleggen. Dat was een blij weerzien.”

Tal van activiteiten werden even of zelfs een jaar uitgesteld. “Onze dagreis kon dit jaar helaas niet plaatsvinden en ook onze avond met regisseur Lieven Debrauwer, die ons zou komen vertellen over muziek in Hollywoodfilms, werd uitgesteld naar een latere datum. Daarnaast werd ook een aantal nationale activiteiten verplaatst. Dat was allemaal spijtig, maar uiteindelijk primeert gezondheid”, legt Marleen uit. “Ik heb geprobeerd om het contact met de leden te onderhouden via mail. Zo maak ik er bijvoorbeeld werk van om onze leden bij hun verjaardag een mailtje te sturen. Iedereen vindt het leuk om eens op die manier in de bloemetjes gezet te worden. Ik probeer ook de Facebookpagina van onze vereniging zoveel als mogelijk up-to-date te houden. Daar vinden onze leden alle nodige informatie over de activiteiten.”

Jaarthema

Intussen start Markant voorzichtig met een nieuw werkjaar. “We hebben al weer geturnd met de dames, al deden we dat dan buiten. Midden september gingen we ook eens wandelen, dit keer deden we dat in twee groepen om het volledig coronaproof te houden”, legt Marleen uit. “Bedoeling was eigenlijk om aansluitend een hapje te eten in Brasserie Rhodesgoed, maar dat idee hebben we noodgedwongen laten varen.”

“We hopen onze leden vanaf nu weer maandelijks een leuke activiteit voor te kunnen schotelen. Het is altijd leuk om mensen uit de groep te zien en bij te praten. Markant Nationaal begint ook opnieuw met verschillende activiteiten. We werken elk jaar rond een vast thema en kiezen dan zelf wat we met onze afdeling precies zullen doen. Het is een aangename puzzel die we mogen leggen”, aldus Marleen.

Waardebon

“Wie vorig jaar lid was van onze vereniging betaalde wel lidgeld, maar kreeg er weinig voor in de plaats. Dit jaar doet Markant Nationaal een mooie actie waardoor mensen die opnieuw intekenen een waardebon van 10 euro krijgen die ze mogen spenderen in een Markante handelszaak in de buurt. Mooi meegenomen toch!” (MVI)

Opgericht: in 1952

Voorzitter: Marleen Bossu

Ledenaantal: 113 leden

Lidgeld: 45 euro per jaar

Lokaal: Geen vast lokaal. Soms trekken de dames naar De Leest, een andere keer is er een activiteit op verplaatsing. Markant brengt actieve dames samen. De organisatie pakt uit met een mooie variatie aan activiteiten voor de leden. Elke maand plant het team een nieuwe activiteit met de dames, dat gaat van een interessante lezing tot een kookles of een initiatie yoga. Er zijn verschillende activiteiten met voor elk wat wils.

Warm West-Vlaanderen, wil jij meer weten over Markant Izegem, contacteer dan Marleen Bossu via miblo@telenet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.