Marino Plysier richt nieuwe mountainbikeclub ATL-Riders op

Achteraan v.l.n.r.: Gregory Melaerts, Nicolas Vanparys, Alvin Delsael, Jurgen Boeve, Dominique Louweye en Marino Plysier. Vooraan v.l.n.r.: Jeroen Vandevelde, Grégoire Jesse, Kenneth Meyskens en Olivier Beddeleem. (foto FD)
Redactie KW

Een nieuwe mountainbikeclub is geboren. Vroeger deden ze de netten op het voetbalveld trillen, nu laten ze hun condities los in de duinen. Eén van de leden is Marino Plysier uit Diksmuide. Hij werkt in een Delhaize en stond vroeger als voetballer op het middenveld. Nu is hij één van de bezielers van een nieuwe mountainbikeclub.

De nieuwe club luistert naar de naam ATL-Riders. “En de afkorting staat voor Always Too Late-Riders“, lacht Marino Plysier. “Er waren er immers die vaak te laat waren. Vandaar deze ludieke naam. Alles begon toen we nog voetbalden. Enkelen hadden al heel wat koerservaring, de rest was ook al even aan het fietsen. Doordat we op den duur al een tijdje bezig waren met mountainbiken, hebben we op een gegeven moment beslist om de groep officieel te maken. Er kwamen ook steeds meer leden bij. Het oogt bovendien mooier als we in dezelfde uitrusting konden rijden. Door een goede samenwerking, waar we trots op zijn, rijden wij nu in krek dezelfde uitrusting rond. We danken hiervoor diverse mensen en ook de personen die onze lekkere pannenkoeken gekocht hebben.”

“Het mountainbiken wordt als puur recreatief beschouwd”, vervolgt Marino. “In de winter rijden we meestal aan de kust, maar af en toe doen we een toertocht. Na de winter doen we wel af en toe serieuze marathonritjes. We gaan graag eens naar de Vlaamse Ardennen of richting Kemmel. Soms zoeken we veel verdere uitdagingen op. Elk jaar plannen we met de groep een weekendje Ardennen.”

“De club bestaat intussen uit een 15-tal leden. We hebben een toffe bende en weten wat we aan elkaar hebben. Iedereen kent zijn limieten. Hier en daar zal er nog een lid bijkomen, maar we houden het liever kleinschalig. Mensen, die zich willen inschrijven, mogen contact opnemen met Gregory Melaerts via gregvsh@hotmail.com. Ikzelf ben het laatste jaar ferventer gaan fietsen. Ik kan niet anders met al die jonge gasten die erbij kwamen. Nieuwe leden zoals een Kenneth Meyskens en Alvin Delsael hebben het niveau serieus omhooggetild”, besluit Marino Plysier. (DS)