https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MarieFlo’s danscenter in Lauwe opnieuw gevuld met opzwepende beats en stevige muziek

Christophe Lefebvre

Disco, hip-hop en zelfs een snuifje Tik Tok! Dit weekend werd de danszaal van MarieFlo’s danscenter opnieuw gevuld met opzwepende beats en stevige muziek. De eerste post-corona dansshow van de Lauwse dansschool was er niet alleen eentje van plezier maar eveneens eentje uit noodzaak. “Heel wat tieners haakten af net omdat we nergens nog konden optreden. Die tijden zijn nu voorbij” klinkt het bij een opgeluchte Marie-Lien Valcke (28).

Optredens organiseren voor bomvolle zalen en in televisiestudio’s, het was iets waar Marie-Lien geen schrik voor had. Als sterke dame achter de dansschool met naam en faam, was ze een graag geziene gast bij programma’s zoals Belgium Got Talent en kon ze met haar danstroepen zelfs verschillende nationale en internationale prijzen in de wacht slepen.

Amper helft van de leden blijven over

De bouw van haar gloednieuwe school in Lauwe was de spreekwoordelijke kers op de taart, de beloning voor de opofferingen die ze bracht voor haar levenswerk. “En toen kwam corona” zucht ze.

“In het begin keken we allemaal de kat uit de boom en probeerden we ons aan te passen aan de mogelijkheden die er waren. Toch merkte ik beetje per beetje dat de leden afhaakten. Net voor de verplichte coronasluiting telden we meer dan 200 leden, nu raken we met moeite aan de helft.”

Naar een verklaring moet volgens Marie-Lien niet lang worden gezocht. “Mensen die hier komen dansen willen net dat doen: dansen” gaat ze verder. “Het beste van jezelf geven voor publiek is het fijnste wat er is, het geeft een onbeschrijfelijk gevoel en zelfs wie stikkapot is kan op die manier nog wat energie vinden. Dat mocht allemaal niet meer en dus bleven de leden thuis.”

“Na een stilstand van bijna 1 jaar raakten merken we ook op dat het voor hen enorm moeilijk is om die motivatie opnieuw te vinden. Met dit optreden, het eerste sinds de sluiting, willen we tonen dat we er nog altijd staan en dat de sfeer beter is dan ooit. Ouders konden komen kijken naar wat hun kinderen op korte tijd opnieuw hebben kunnen leren en potentiële nieuwe leden konden alvast een voorsmaakje krijgen van wat ze kunnen verwachten. Ook in het publiek was de impact van de crisis te merken. Van bomvolle zalen is er geen sprake meer. Mensen hebben misschien nog steeds wat schrik of kijken de kat uit de boom.”

Focus op groep

Hoewel Marie-Lien ijvert voor een terugkeer naar het oude normaal, heeft de coronacrisis wel zijn impact gehad op haar manier van les geven. “Wanneer je merkt dat de teamspirit voor velen een doorslaggevende factor was, hebben we ons lessenpakket aangepast” sluit ze af. “We focussen ons nu veel meer op oefeningen in groepsverband en trekken ook veel meer naar buiten. Van zodra het weer het toelaat, oefenen we in open lucht.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten