Lotte vervoegt Brit als hoofdleidster bij Chirumbero in Rumbeke

Lotte Dequae (links) neemt voortaan samen met Brit Vancoppenolle het hoofdleidsterschap van Chirumbero op zich. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Voor Lotte Dequae startte afgelopen weekend een nieuwe fase in haar Chiroloopbaan. “Mijn start als hoofdleidster in een duobaan met Brit Vancoppenolle valt samen met de start van het nieuwe werkjaar. Ik ben er helemaal klaar voor”, begint Lotte enthousiast haar verhaal.

“Het zomerkamp in het Limburgse Opoeteren begin juli is buiten alle verwachting vlot en zonder noemenswaardige problemen verlopen. Alleen de Pinkels en Sloebers (eerste en tweede leerjaar) konden ons, door coronabesmetting van een van hun leidsters, niet vervoegen. Dat was een serieuze domper, temeer daar we pas de dag vóór de afreis de meisjes en hun ouders konden informeren. We hebben dat min of meer goed gemaakt door een apart kamp voor de 45 Pinkels en Sloebers te organiseren op 24, 25 en 26 augustus in bivakhuis De Miere in Meulebeke.”

“Corona blijft roet in het eten gooien. Ook onze wekelijkse werking moeten we noodgedwongen aanpassen. Dit jaar is er Chiro op zaterdag- én op zondagnamiddag, telkens van 13.30 tot 16.15 uur. Door die opdeling kan men in kleinere bubbels spelen en wordt de grote groep min of meer in twee gelijke groepen verdeeld. Zo is het ook mogelijk om bij slecht weer binnen te spelen”, vertelt Lotte.

“Rekening houdend met de inschrijvingen vermoeden we voor dit werkjaar op ongeveer 250 leden uit te komen. Samen met 34 gedreven leidsters vormen we één grote Rumbeekse Chirofamilie. Deel uitmaken van die grote, leuke familie en elk weekend de Chiromeisjes een fijne (spel)namiddag bezorgen”, dat is mijn engagement en drive”, aldus de nieuwe hoofdleidster.

Geneeskunde én Chiro

“Piano spelen is een andere hobby van mij. Vorig jaar kon ik het laatste jaar piano aan de stedelijke muziekacademie met succes afronden. Ik start momenteel ook mijn studies geneeskunde aan de Gentse universiteit. Ik ben recent in de toelatingsproef geslaagd. Ook collega hoofdleidster Brit studeert geneeskunde. Zij begint straks aan het derde jaar.”

“Het wordt plannen en doseren en hier en daar een tandje bijsteken om studies en Chiro te combineren. “Maar dat moet zeker lukken” besluit Lotte zelfverzekerd. Meteen vraagt ze nog om de truffelverkoop op zaterdag 7 november zeker te vermelden en aan te bevelen. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier