Lendeleedse Chiromeisjes op kamp in drie bubbels

De Chiromeisjes zien het helemaal zitten om op kamp te gaan. © FM
Redactie KW

Chiro Ilse gaat van 21 tot 31 juli op kamp in Essen in het noorden van de provincie Antwerpen. “Ondanks dat we door de coronacrisis enkele duizenden euro’s van afgelaste activiteiten misliepen, kon dat ons kamp niet in gevaar brengen omdat we in de voorbije jaren een financiële buffer opbouwden”, zegt Catho Vermeulen van de hoofdleiding.

Catho Vermeulen, Lieselotte Malysse, Delfine Claeys en Lotte Spillebeen van de Chiroleiding zijn heel gelukkig dat de Nationale Veiligheidsraad besliste dat de kampen van jeugdverenigingen kunnen doorgaan, weliswaar onder bepaalde voorwaarden.

Chiro Ilse gaat eind juli op kamp naar Essen. “Dicht bij de Nederlandse grens. Een kampplaats die we via het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT) boekten. Via een enquête vroegen we wie wilde meegaan en meteen schreven er zich 105 leden in. Daarnaast zijn er nog 20 leiders en 8 koks.”

Drie groepen

“Omdat we nu al 133 ingeschrevenen hebben, zullen we door de coronamatregelen de leden moeten indelen in drie bubbels van maximum 50 leden. De infrastructuur van slaapplaatsen, sanitair en keuken in Essen is heel goed, maar toch zal één bubbel – met de oudste leden van tiptiens en aspi’s en de leiding – in tenten moeten slapen.

“Voor die groep kunnen we rekenen op hulp. Zo mogen we het toilet van het comité Statiekermis en de douches van Stefaan Blanckaert uit de Spoelewielenlaan meenemen. De koks slapen daar waar de allerkleinsten (eerste en tweede leerjaar) slapen. Dat stelt dan de ouders van die groep met de kleinsten gerust.”

Steun

Voor het vervoer van alle materiaal kunnen de meisjes van Chiro Ilse rekenen op Play. “Matthijs Moortgat, de man van volwassen begeleidster Tine Vandaele, zorgt voor de vrachtwagen en de pa van Delfine Claeys wordt de chauffeur van dienst. En mogelijk wordt er nog een bus ingelegd om de allerjongsten naar Essen te brengen. En uiteraard steunen ook heel wat ouders het kamp op een of andere manier. Wie zich geroepen voelt om ons alsnog te steunen, mag ons gerust een seintje geven.”

Volgens de leidsters kunnen geïnteresseerde leden nog altijd inschrijven voor het kamp in Essen. “Online via het formulier op de Facebookpagina van Chiro Ilse. Het kan ook via 0478 11 00 85 (Catho). De inschrijvingen stoppen op 19 juni. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier