Ladies’ Circle Waregem dient het goede doel

Afgelopen weekend ruimde de Ladies zwerfafval op.© (Foto DJW)
Afgelopen weekend ruimde de Ladies zwerfafval op.© (Foto DJW)
Redactie KW

Ladies’ Circle Waregem is een internationaal geïnspireerde serviceclub voor vrouwen van 18 tot 45 jaar. Momenteel telt ze 16 actieve leden die samen activiteiten en evenementen organiseren voor het goede doel. Voorzitster is Anouk Mattheeuws die samen met haar collega’s afgelopen weekend in het stadscentrum een zwerfvuilactie hield.

“Corona trok een flinke streep door ons werkjaar 2020 maar intussen zijn wel al bezig met plannen”, zegt voorzitster Anouk Mattheeuws die met de collega’s al in volle voorbereiding is van het grote, jaarlijkse benefietfeest dat dit werkjaar is vastgelegd op zaterdag 23 oktober. Het vindt plaats in de bedrijfsgebouwen van EMK Callens in Waregem. “Wij zijn er al intensief mee bezig. Natuurlijk weten wij door corona niet zeker wat er in het najaar allemaal mag. Maar voor Ladies’ Circle Waregem gaat het over een groots opgezet feest waarvan iedereen geniet.”

Tegelijk is het een belangrijke benefiet waarvan de opbrengst gaat naar een van de goede doelen. “Dat is altijd het geval wanneer wij iets organiseren”, vult Anouk aan. “Onze vorige evenementen zoals film, voordracht, culturele activiteiten en feesten leverden telkens een aardig centje op voor de organisaties en verenigingen die wij steunen.”

Zomerkampen

Ladies’ Circle heeft Engelse roots en werd in 1959 opgericht als vrouwelijke pendant van serviceclub De Ronde Tafel. Vandaag zijn er wereldwijd tussen de 10.000 en 11.000 actieve leden waarvan tussen de 500 en 600 in België, verdeeld over een veertigtal regionale afdelingen.

De Waregemse afdeling telt niet alleen leden uit eigen stad maar ook dames die in Harelbeke, Kortrijk of in de ruime regio wonen. Financiële steun is er onder andere voor de Waregemse voedselbank ‘t Kelderke, Bijeva vzw dat zomerkampen voor kansarme jongeren organiseert, Canis Fidelis dat assistentiehonden opleidt tot meldhonden voor nachtelijke aanvallen van glycemie bij diabetici.

Barbecue

“Het motto van Ladies’ Circle is ‘friendship and service’”, verduidelijkt Anouk Mattheeuws. “Daarop baseren wij onze werking. We leveren financiële steun onder andere aan ‘t Kelderke dat zeer goed werk levert in Waregem en de deelgemeenten aan wie het moeilijk heeft en aangewezen is op wekelijkse voedselpakketten. Wij zijn er ook voor MPI Pottelberg in Kortrijk, de school voor buitengewoon onderwijs voor kinderen die nood hebben aan extra begeleiding en ondersteuning tussen de leeftijd van 2,5 en 15 jaar. Voor hen en ook voor de opvoeders en therapeuten organiseren wij elk jaar op de laatste woensdag van juni een barbecue waarop alle kinderen van het internaat en hun begeleiders zijn uitgenodigd. Als covid-19 is getemd, dan kan het weer.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.