Kuurns Theater stelt productie jaar uit

© BRU
Redactie KW

Woensdag heeft het Kuurns Theater met spijt in het hart bekendgemaakt dat het alle voorbereidingen voor zijn nieuwste productie die het eind november zou brengen, stopzet.

Ondanks het feit dat de acteurs die ‘Ontkoppeld’ zouden opvoeren reeds vele uren aan repetities achter de rug hebben, werd dinsdagavond toch beslist om alles met een jaar uit te stellen.

“Van zodra het duidelijk werd dat een en ander weer toegelaten werd, hebben we oplossingen gezocht om onze activiteiten te hervatten”, vertelt Lieven Van Speybroeck, voorzitter van het Kuurns Theater.

Verschillende leeftijdsgroepen

“Door een grondige opkuis van ons repetitielokaal kwam al snel bijkomende ruimte vrij. Op die manier was het mogelijk geworden om de afstandsregels te respecteren bij vergaderingen, lezingen of repetities. Wij voorzagen eveneens in ontsmettingsgel en mondmaskers en ook werd ons lokaal regelmatig verlucht. Lichamelijk contact werd zo goed als volledig vermeden.”

“Zeker het feit dat verschillende leeftijdsgroepen samen toneelspelen in onze vereniging zorgde ervoor dat we ons dienden te beschermen. Ondanks al deze inspanningen hebben we nu toch besloten om alle verdere voorbereidingen voor het stuk ‘Ontkoppeld’ te annuleren aangezien de coronacijfers in ons land verder de slechte kant blijven uitgaan en we vrezen dat de maatregelen toch verder zullen verstrengd worden.”

Het nieuwste stuk dat het Kuurns Theater zou opvoeren was gebaseerd op een komedie van Neil Simon, ‘The Odd Couple’, waarvan het toneelgezelschap een eigen versie had gemaakt. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier