KSA Torrewachters uit Rumbeke trekt op coronakamp naar Mol: “Het wordt anders”

Kampleiders Robbe Van Damme (links) en Martijn Vanderschelden. (foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel
Redactie KW

KSA Torrewachters Rumbeke gaat sinds jaar en dag op kamp van 11 tot 21 juli. Dat is in dit coronajaar niet anders. Deze keer trekken ze in bubbels naar de kamplaats ‘KSA De Burcht’ in Mol.

“Dit jaar zal alles in de onvermijdelijke bubbels verlopen”, aldus kampleider Robbe Van Damme. “We hebben vijf bubbels: de kabouters, de piepjongknapen, jongknapen en knapen, jonghernieuwers en hernieuwers en de koks als laatste aparte bubbel. De leiders verblijven in de bubbel waarvoor ze instaan. Bubbel 1 en 2 – kabouters en piepjongknapen – eten en slapen indoor. De andere bubbels spelen en eten outdoor en slapen in tenten. De KSA’ers van bubbel 1 en 2 lossen elkaar af. De piepjongknapen vertrekken met de trein op zaterdag 11 juli en blijven tot 16 juli. De kabouters lossen hen af van 16 tot 21 juli.”

Geen kampwake

“Elke bubbel zal met een gekleurde pet of sjaal vlot herkenbaar zijn. Zo is het voor iedereen duidelijk, zeker voor de jongsten. Al 90 KSA’ers hebben zich online ingeschreven. Tel daarbij 29 leiders en 10 koks. Dat maakt een flinke groep van bijna 130 voor het kamp van dit jaar”, vervolgt Robbe, die samen met Martijn Vanderschelden het kamp in goede (corona)banen zal leiden.

Dit jaar is er geen kampwake en voor de knapen, jonghernieuwers en hernieuwers geen fietstocht heen en terug naar de bivakplaats. De uren van vertrek en terugkomst met de trein worden later meegedeeld, net als het moment waarop de bagage, in verschillende tijdsslots, naar het KSA-lokaal gebracht mag worden. De bagage wordt onmiddellijk met de juiste kleur-bubbelsticker gelabeld. Nog vóór het kamp wordt een vragenmoment via livestream op Facebook voorzien.

afscheidskamp

“Dit jaar wordt het kamp een beetje anders dan anders. Het belangrijkste is en blijft het samen ravotten, dit keer in de toeristische hotspot van de Kempen. Dit speciale kamp zal voor enkele leiders het laatste van hun KSA-carrière zijn. We willen de leiders Tibo (Tobi) Gheysen, Thomas (Pechn) Delputte, Maxime (Xime) Gontier, Jasper (Steevn) Deforche en Simon (Chambie) Chambart bedanken voor hun jarenlange inzet voor KSA Torrewachters Rumbeke en hopen om hun KSA-loopbaan met een knaller af te sluiten”, besluiten Robbe en Martijn in koor.

Normaal vindt begin augustus het KSA-kermiscafé plaats, net als de kermis, maar voorlopig is het nog afwachten of die met de coronamaatregelen zullen mogen plaatsvinden. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier