KSA Pittigem gaat met meer dan 150 man op kamp

Emille Bardyn verwacht een meer normaal en ontspannen kamp.© Jan
Emille Bardyn verwacht een meer normaal en ontspannen kamp.© Jan
Redactie KW

Van 12 tot 19 augustus gaat KSA Pittigem op kamp naar het Limburgse Oudbergen. Na de grote aanpassingen van vorig jaar door corona belooft het dit keer een meer relaxed kamp te worden. Hoofdleider Emille Bardyn gaf ons wat meer uitleg.

“Het feit dat we pas in de tweede helft van augustus op kamp gaan is zeker in ons voordeel. Op dat moment zullen immers de volgende versoepelingen al van kracht zijn, waardoor we in één groep van tot 200 personen op kamp mogen gaan”, steekt Emille van wal.

“Vorig jaar moest dit nog in bubbels van maximaal 50 en dat was een hele regeling. Er moest afzonderlijk speelmateriaal voorzien worden per bubbel en de leidingen van de bubbels mochten niet met mekaar in contact komen. In de leidingtent hebben we echt nadars moeten zetten om alle contact te vermijden. Vorig jaar mochten de kookouders ook niet met de deelnemers aan het kamp in contact komen, wat een hele rompslomp met zich meebracht om iedereen elke dag veilig te laten eten en wat ook heel wat extra kosten met zich meebracht: aparte chocopotten, boterpotten, flessen ketchup en ga zo maar door. Dat zal dit jaar gelukkig allemaal niet meer nodig zijn, zodat het er toch wat meer ontspannen zal aan toegaan.”

Vaccinaties

“Wat ook wel een groot voordeel zal zijn, is dat tegen de vertrekdatum alle mensen van de leiding zullen gevaccineerd zijn en, zoals het er nu naar uitziet, ook al een deel van de oudere leden. Het zullen dus enkel de jongere kinderen zijn die nog niet gevaccineerd zullen zijn. Dat geeft toch enigszins een gevoel van veiligheid, al betekent dit niet dat we alles nu zullen loslaten. Hygiëne zal nog altijd zeer belangrijk zijn. Iedereen zal de handen moeten ontsmetten voor en na elke maaltijd, maar dat deden we in niet-coronatijden ook al, dus dat zal geen probleem zijn.”

“Daarnaast zullen we ook een aantal zelftesten meehebben zodat we, van zodra iemand enige symptomen zou vertonen, deze meteen zullen kunnen testen en de nodige maatregelen nemen. Op dat vlak is één groep van 200 immers een nadeel. Van zodra er besmettingen worden vastgesteld moet iedereen naar huis. Voorzichtigheid is dus zeker geboden. Daarom zullen we ook voldoende ontsmettingsmateriaal bij hebben, iets waarvoor we ook dit jaar weer financiële steun van de gemeente gekregen hebben.”

Met de bus

“Ik kan niet zeggen dat de coronaperikelen een weerslag hebben gehad op de inschrijvingen voor het kamp. Op dit moment zijn 112 kinderen ingeschreven. Daarbij komen nog zo’n 40 leiders en een tiental mensen van de kookploeg. Dat is het aantal waar we voor corona ook ongeveer aan zaten. Helaas zullen ook dit jaar geen externen naar het kamp mogen komen, dus bezoek van buiten de bubbel van het kamp is niet mogelijk. We vinden ook dat met een dergelijke grote groep de trein nemen op dit moment nog niet verantwoord is. We hebben er daarom voor gekozen om met bussen naar de kampplaats te gaan.”

Normaal kamp

“Iedereen van de leiding ziet het volledig zitten omdat het dit jaar weer een nagenoeg normaal kamp zal zijn. We mogen weliswaar bepaalde spelletjes nog niet doen, maar we mogen bijvoorbeeld wel onze Vlaamse kermis houden op kamp of gemeenschappelijke spelletjes voor alle leeftijdsgroepen doen. De leiding mag ook ’s avonds weer volledig samenzitten, wat op een kamp zeer belangrijk is, zowel op praktisch als persoonlijk vlak.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.