KSA Oostrozebeke op kamp in drie bubbels naar Mol: “Kleurcode is heilig op kamp”

(foto CLY)
Redactie KW

Niettegenstaande corona roet in het eten gooide, lijken de kampproblemen bij de Oostrozebeekse KSA opgelost. Liefst 110 van de 150 leden staan te popelen om op kamp te vertrekken naar Mol, waar de jeugdbeweding kan gebruik maken van de kampplaats van de plaatselijke KSA.

De leidingsploeg werkte een oplossing uit: er wordt gekampeerd in drie bubbels aangevuld met een bubbel van gelegenheidskoks. Er zijn ook kleurcodes om het allemaal veilig en reglementair te houden.

“Het spreekt voor zich dat wij er alles aangedaan hebben om het jaarlijkse zomerkamp te laten doorgaan”, vertelt hoofdverantwordelijke Enya Catelin. “Het kamp is de kers op de taart en de bekroning van het werkjaar. De kinderen kijken daar echt naar uit. Het is ons dit jaar gelukkig toch gelukt. Wij trekken voor de eerste keer naar de provincie Antwerpen waar we in Mol kunnen gebruik maken van kamplocatie van de plaatselijke KSA. Het is een prachtige omgeving niet ver van het Zilvermeer.”

“Tijdens een dorpsspel dragen de kinderen een mondmasker”

Het kamp duurt van 10 tot 20 augustus. De oudste leden, dat zijn er een tiental, vertrekken op 9 augustus ‘s morgens met de fiets naar Mol. Dat is een tocht van 150 km die ze in één ruk willen afleggen. Er kwam meer organisatie dan andere jaren aan te pas. “Zo trekken we op kamp in drie bubbels van 50 kinderen. Elke bubbel krijgt en kleurcode toegewezen zodat de kinderen in hun eigen bubbel kunnen blijven. Er wordt gegeten, gespeeld en geslapen in de eigen bubbel. Gelukkig kunnen we gebruik maken van extra tenten. Die zetten we in als extra refter”, weet Enya. “Ook de kinderen zelf krijgen een eigen kleur sjaaltje zodat ze hun bubbel snel terug vinden. De kleuren moeten ons helpen om de kinderen uit elkaar te houden. De kleurcodes zijn echt heilig.”

Mensen uit de zorg

Kunnen de kinderen dan gemakkelijk uit elkaar gehouden worden tijdens het spel? “Heel zeker, want zowel binnen als buiten de lokalen is elk speelgebied volledig afgebakend met kleurlint zodat de verschillende bubbels nooit met elkaar in contact komen”, verzekert Enya. “Bij een dorpsspel is het even anders maar dan is elk kind verplicht om een mondmasker te dragen. Wij gaan er dus voor zorgen over voldoende mondmaskers te beschikken.”

“De jeugdraad heeft er intussen ook voor gezorgd dat we over voldoende hygiënepackets beschikken geschonken door de gemeente maar ook KSA Noordzee gouw zorgt voor wat voorraad. Bij de aparte kookploeg zitten ook mensen die actief zijn in de zorg zodat we over deskundige hulp kunnen beschikken mocht er een besmetting optreden. Als iemand in een bubbel besmet raakt, moet de volledige bubbel naar huis.”

Sinds eind februari was er geen werking meer van de KSA, maar van die pauze werd dankbaar gebruik gemaakt om de lokalen wat op te knappen. Er kwamen ook nieuwe verwarmingselementen en alle lokalen werden voorzien van internet. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier