KSA Maldegem verkoopt wijn om iedereen een kamp te kunnen aanbieden

© AVH
© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Naar jaarlijkse traditie zamelt de KSA van Maldegem geld in om deze zomer een kamp te kunnen organiseren. Waar er normaal inkomsten zijn uit een kermisweekend en een ouderavond, moet de jeugdbeweging het nu doen met een wijnverkoop.

Vaste traditie bij de Maldegemse KSA zijn de activiteiten in het kermisweekend. De streekbierenavond is een jaarlijkse publiekstrekker en ook de parkfuif wordt gretig bezocht door jong en oud uit de regio. Daarnaast zijn die activiteiten, samen met een ouderavond, ook een vaste bron van inkomsten om de kas te spijzen. Die kas wordt vooral gebruikt voort het organiseren van een jeugdkamp in de zomervakantie: “En ook dit jaar willen we dat weer organiseren. We maken elk jaar verlies op zo’n kamp want dat kost handenvol geld en we willen de prijs voor onze leden laag houden. Iedereen moet namelijk op kamp kunnen gaan. De verschillende activiteiten moeten dat verlies compenseren, waardoor we nooit in de financiële problemen komen.”

Met een wijnverkoop probeert de jeugdbeweging dat verlies in te halen, en dat is volgens hoofdleider Arthur De Bruyckere (25) broodnodig: “Onze kosten blijven doorlopen en zijn zelfs wat hoger dan anders. We kopen extra maskers, zeep en ontsmettingsgel aan om alles veilig te laten verlopen. Bovendien hopen we op versoepelde maatregelen om opnieuw op kamp te gaan. De vrachtwagen die we jaarlijks volgeladen naar onze kamplocatie sturen, schakelen we ook dit jaar weer in. Daarnaast kopen we dit jaar opnieuw sjorhout en tenten. We kunnen die inkomsten dus goed gebruiken.”

De bestellingen lopen vlot binnen en de KSA van Maldegem is dankbaar voor de vele steun van de ouders. “Daarnaast blijven onze activiteiten doorgaan in bubbels van tien. Dat is veel werk, maar de jeugdbeweging is vaak het enige wat kinderen nog hebben qua ontspanning en dat willen wij hen zeker niet afnemen.” Het mini-kamp dat de KSA normaal jaarlijks in de paasvakantie organiseert, kan dit jaar niet doorgaan. “Elke bubbel van tien moet eigen sanitair hebben en dat is voor ons niet mogelijk. We hebben maar twee toiletten ter beschikking, dus we zouden maar twee bubbels op kamp kunnen laten gaan. Dan annuleren we het liever. De gewone activiteiten blijven doorgaan en we blijven ons met plezier inzetten voor de jeugd.”

Geïnteresseerden kunnen wijn kopen via ksamaldegem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier