KSA Lo kan door bijsturing van de maatregelen toch kas wat spijzen

Elk jaar trekt de leiding van KSA Lo van deur tot deur om truffels en ijstaarten te verkopen. Maar omdat deur-aan-deurverkoop en -levering in de provincie West-Vlaanderen door corona verboden is voor niet-professionelen, werkt de jeugdbeweging noodgedwongen met voorafbestellingen en afhaalpunten.

a-foto KVCL

Niet alleen de horeca, ook de jeugdbewegingen worden zwaar getroffen door corona. Zo moest KSA Lo de tweejaarlijkse ouderavond in april en het Loktobertfest in oktober al annuleren, twee evenementen die normaal geld in het laatje van de jeugdvereniging brengen om hun werking te financieren. Het kamp in augustus kon gelukkig, ondanks de talloze coronaregels waaraan de leiding en de KSA’ers zich moesten houden, wel plaatsvinden. Maar ondertussen draait de werking als gevolg van de tweede lockdown opnieuw op een eerder laag pitje, want alleen buitenactiviteiten voor -12-jarigen zijn momenteel toegelaten. Maar KSA Lo schortte zelfs tijdelijk alle activiteiten op. En het Lourdeskamp van KSA Noordzeegouw, dat al een jaartje was uitgesteld, kan volgend jaar evenmin plaatsvinden.

Ook de jaarlijkse truffel- en ijstaartenverkoop dreigde in eerste instantie in het water te vallen, want aanvankelijk mochten alleen professionelen dergelijke producten aan de man brengen. Maar gelukkig werden de coronamaatregelen een beetje bijgestuurd. Verenigingen mogen nog steeds geen deur-aan-deurverkoop organiseren, maar een afhaalpunt kan wel mits toestemming van het stadsbestuur en het naleven van strikte coronamaatregelen.

Flyers

Zo kan de truffel- en ijstaartenverkoop in extremis toch plaatsvinden. “We stopten in alle bussen van Lo-Reninge een flyer waarmee de inwoners een bestelling kunnen plaatsen”, zegt bondsleider Louis Deschuytter van KSA Lo. “Een doos truffels van 500 gram kost 8 euro. Voor een vanille-ijstaart met hazelnoot betaal je 6 euro. Bestellen kan via www.ksa-lo.be en door het verschuldigde bedrag over te schrijven of door het bestelstrookje met gepast geld in de brievenbus te deponeren in de Hogebrugstraat 31 in Lo.”

Bestellen kan tot en met 25 november. Op zaterdag 28 november kunnen de bestellingen afgehaald worden tussen 9 en 13 uur in de afhaalpunten op de Markt in Lo en aan de kerk in Pollinkhove. De keuze van afhaalpunt moet aangekruist worden op het bestelformulier. Wie op zaterdag zijn bestelling niet kan afhalen, kan op zondag 29 november tussen 10 en 12 uur nog terecht aan het KSA-lokaal in de Zuidstraat in Lo.

“Truffels en ijstaarten kunnen zowel jong als oud bekoren en je steunt er onze jeugdbeweging mee”, maakt Louis Deschuytter nog wat publiciteit. “We hopen met de truffel- en ijstaartenverkoop toch nog een mooi bedrag in te zamelen voor de kas van onze jeugdbeweging.” (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.