KSA Hocana uit Oekene start het nieuwe werkjaar coronaproof

Redactie KW

KSA Hocana Oekene beleefde ondanks de bubbelopdeling een geslaagd kamp eind juli in Sint-Joris-Winge. “We zijn momenteel bezig met het nieuwe werkjaar voor te bereiden”, zegt Manu Vandewalle, die zijn pet van hoofdleider straks doorgeeft aan Margot Deplancke. Margot zal samen met Yanis Raes, die zijn derde jaar als hoofdleider start, KSA Hocana verder aansturen.

“Door de blijvende ongemakken door Covid-19 moeten we het begin van het nieuwe werkjaar anders dan anders aanpakken”, zegt Manu Vandewalle. “Door de fameuze bubbel van maximum 50 zal de KSA-spelnamiddag op twee verschillende tijdstippen starten en eindigen. Kabouters en jongknapen komen van 14 tot 16.30 uur, knapen en jonghernieuwers van 17 tot 19 uur. Die laatste groep krijgt een halfuurtje extra, tot 19.30 uur. De eigenlijke start van de activiteiten is op zaterdag 3 oktober.”

Streekbierenavond

“Deze start- en inschrijfdag wordt afgesloten met een streekbierenavond vanaf 20 uur in ons lokaal. Naast deze startdag gaan we bij de KSA’ers die de voorbije jaren al lid waren, thuis langs om hun lidmaatschap te noteren. Na die thuisronde en de inschrijvingen op de startdag zelf zullen we vermoedelijk uitkomen op zo’n 120 leden en een 20-tal leiders.”

Het lokaal kreeg in augustus alvast een grondige poetsbeurt en enkele mankementen zijn door Stad Roeselare aangepakt. “KSA Noordzeegouw, de overkoepelende organisatie, helpt ons alvast waar nodig om onze eigen werking te verbeteren. Ze zorgden voor een coronadraaiboek en organiseerden hieromtrent ook een paar online infosessies”, gaat Manu verder. “Met de collega’s van KSA Torrewachters hebben we een goede band en steunen we elkaars evenementen.”

“KSA is voor Yanis, Margot en mezelf al een belangrijk deel van ons leven geweest. We beleefden vele leuke momenten als lid en als leider. Het levert echt vriendschappen voor het leven op. Na, voor en ook tijdens het organiseren maken we veel plezier. De sfeer in de leidingsequipe is uitstekend. We krijgen ook veel voldoening als we zien dat KSA’ers zich amuseren.”

Het grootste deel van de leiders studeert nog. “Nieuwe hoofdleidster Margot studeert in Kortrijk orthopedagogie en hoofdleider Yanis is student taal- en letterkunde (Spaans-Engels) in Gent. Als afscheidnemend hoofdleider wens ik Margot en Yanis, alle leiders en alle leden succes bij de start van een nieuw KSA-jaar”, besluit Manu Vandewalle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.