KSA Globetrotters Woesten is bloeiende jongerenvereniging: “Om de twee weken activiteiten op zaterdag”

Stan Coene, Evert Feys, Emma Devos, Sam Feys, Frederik Deruytter, Sieme Hommey, Justine Vandromme en Jens Coene.© RVL
Stan Coene, Evert Feys, Emma Devos, Sam Feys, Frederik Deruytter, Sieme Hommey, Justine Vandromme en Jens Coene.© RVL
Paul Bruneel

KSA Globetrotters Woesten is een van de meest bloeiende en tegelijk actieve jongerenverenigingen uit de regio. KSA Globetrotters Woesten telt zo’n 70 leden, wat voor een dorp als Woesten heel veel is. Hoofdleiders zijn Evert Feys (19) en Jens Coene (20) en zij kunnen rekenen op de inzet van de andere leiders om alles in goede banen te leiden. In coronatijd is het ook voor hen niet makkelijk om activiteiten coronaveilig te organiseren.

KSA Globetrotters Woesten werd halfweg de jaren 80 opgericht en slaagt er nog steeds in om jongeren te motiveren om lid te worden. Straks kunnen ze hun intrek nemen in nieuwe lokalen en dat is uiteraard een grote verbetering.

“Om de twee weken organiseren we op zaterdag activiteiten voor iedereen van zes tot 16 jaar. Dat is normaal in de namiddag van 14 tot 17 uur maar omdat er door de coronapandemie minder grote groepen bijeen mogen komen, hebben we er nu ook de zaterdagvoormiddag bij genomen. Het is soms puzzelen, maar we slagen er toch elke keer weer in om alles volgens de regels te laten verlopen”, zegt hoofdleider Evert Feys.

“Aangezien er minst kans op besmetting in de buitenlucht is, proberen we heel wat activiteiten buiten te organiseren. Als het koud is, doen we een oproep naar de leden toe om een warme kledij aan te trekken. Het is wel zo dat er iets minder kinderen komen naar de activiteiten omdat ze voorlopig maar één hobby mogen hebben en er sommigen kiezen voor hun sport. We hopen dat alles vlug opnieuw normaal wordt.”

Naast de twee hoofdleiders zijn er nog een aantal leiders van de verschillende groepen. De kabouterleiding bestaat uit Manon Desavoye, Kayley Hauspie, Jens Coene, Rune Christiaens en Siemen Hommey. Bij de Jongknapen staan Stan Coene, Evert Feys, Justine Vandromme en Wout Melis en bij de oudsten zijn de leiders Sam Feys, Frederik Deruytter en Emma Devos.

Beenhesp via takeaway

“Het merendeel van onze leden komt uit Woesten zelf, al zijn er een aantal enkelingen die uit de omliggende gemeenten komen”, geeft Evert Feys nog mee.

In normale omstandigheden wordt ieder jaar een ‘beenhespdag’ georganiseerd en dat moet zorgen voor inkomsten voor de groep, dit jaar kon het niet en daarom werd een alternatief gezocht. Er werd een takeaway ‘beenhespdag’ voorzien en om de inwoners van Woesten wat meer uitleg te geven over KSA Globetrotters Woesten werd ook ‘t Beenhespblaadje uitgegeven met heel wat info over de groep.

Momenteel zijn de voorbereidingen aan de gang voor het zomerkamp en uiteraard hopen ze in Woesten dat dit straks kan plaatsvinden en een van de mooiste ooit wordt. Ondertussen wordt ijverig verder gewerkt aan de nieuwe lokalen en wordt uitgekeken naar de dag van de officiële opening.

KSA Globetrotters Woesten is te volgen op Facebook en https://ksawoesten.wixsite.com/ksa-woesten .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier