KSA De Torrewachters (Rumbeke) op kamp in doorregend Limburg: “Onze tenten al verplaatst, maar we laten het niet aan ons hart komen”

Wouter Vander Stricht

Momenteel wordt het oosten van het land overspoeld door hevige regens. Ook de de leden van KSA De Torrewachters uit Rumbeke (Roeselare) verblijven voor tien dagen in Beverlo (Limburg). De weide waar hun tenten staan, ligt er verzopen bij. Maar de KSA’ers laten het niet aan hun hart komen. “De sfeer is hier nog goed. We passen gewoon ons programma wat aan. En vanaf dit weekend geven de weerberichten ook beterschap aan”, zegt secretaris Victor Desmet.

Ook in Limburg houdt het maar niet op met hard te regenen en daardoor is de kampplaats waar KSA De Torrewachters uit Rumbeke hun tenten hebben opgeslagen voor een groot stuk onder water komen te staan. “Het regent hier al bijna onophoudelijk. We zagen het water naderen naar onze tenten en daarom hebben we eerste grachten errond gegraven. Maar die liepen uiteindelijk ook vol, waarna we onze patrouilletenten naar een hoger gelegen deel van de weide hebben verplaatst.”

KSA De Torrewachters is van 11 tot 21 juli op kamp in Beverlo. “Op zaterdag 10 juli zijn we al met de oudste leden met de fiets vertrokken naar Limburg. Het zijn ook de oudste leden, knapen, jonghernieuwers en hernieuwers, die in de tenten slapen. We zijn met de hele groep samen op kamp, zowat 100 leden tussen 7 en 17 jaar en dan nog onze leiding. Zo konden we perfect in één grote bubbel. De jongste leden, die uit het lager onderwijs, slapen hier in een gebouw. We hebben dus ook een binnenruimte, mocht het echt nog veel slechter worden kunnen we naar daar uitwijken. Maar we laten ons niet kisten. Al iedere nacht is er in de tenten geslapen en naar het weekend toe geeft men ook beter weer uit.”

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

De KSA’ers tonen zich ook creatief. “Het kamp is goed voorbereid en met de programmatie wordt wat geschoven. Zo verschoven we onze tweedaagse meer naar het einde van het kamp, dan zal het weer wat beter zijn. Maar momenteel zitten hier kinderen naast mij buiten te spelen, ze amuseren zich rot. We maken er gewoon het beste van.”

Ook vanuit het thuisfront komen er niet veel ongeruste berichten. “Via de sociale media krijgen we wel eens een vraag, maar we kunnen de ouders direct geruststellen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten