KSA-Chiro Poelkapelle kan intrek nemen in voormalige bibliotheek

Op de foto zien we v.l.n.r. Henri Buyse, Jatse Verkindere, Arne Lietaert, Jonas Vanthomme, Emely Degry, Viktor Rooze, Fleur Vantomme en Jari Vantomme voor hun nieuw lokaal, de vroegere bibliotheek.© RB
Op de foto zien we v.l.n.r. Henri Buyse, Jatse Verkindere, Arne Lietaert, Jonas Vanthomme, Emely Degry, Viktor Rooze, Fleur Vantomme en Jari Vantomme voor hun nieuw lokaal, de vroegere bibliotheek.© RB
Redactie KW

KSA-Chiro uit Poelkapelle viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Door corona wordt het echter een verjaardag in mineur, maar de jeugdbeweging krijgt toch een mooi geschenk. “We krijgen de lokalen van de voormalige bibliotheek ter beschikking, wat voor flink wat ademruimte zal zorgen.”

“We bestaan 25 jaar en dat hadden we natuurlijk graag feestelijk gevierd, maar corona steekt stokken in de wielen”, zucht Fleur Vantomme. “We bleven echter niet bij de pakken zitten en zorgden voor een alternatief, zodat we onze leden toch de nodige activiteiten konden aanbieden. Voor de -12-jarigen veranderde er weinig, maar de +12-jarigen bleven wel een tijdje op hun honger zitten. Voor hen zorgden we voor online activiteiten. Ondertussen mogen zij ook opnieuw in groepjes van tien personen samenkomen. We hopen in elk geval dat ons jaarlijkse bivak in de zomer zullen kunnen doorgaan.”

Drinkpullecafé

“Corona bezorgde ons wel een financiële kater, aangezien de verschillende sponsoractiviteiten niet konden plaatsvinden. We hopen dat de coronastorm vlug voorbij is en we weer met al onze activiteiten kunnen uitpakken. Hopelijk kunnen we met Poelkapelle kermis, in september, ons ‘lege drinkepulle’-jeugdcafé openen. We beginnen normaliter op kermisvrijdag met de kinderfuif, op zaterdag zorgen we voor een barbecue en op zondag kan men er rustig genieten van een drankje. Op dinsdagavond ronden we af met ‘de nacht van de platte portefeuille’. In 2020 moesten we een coronaveilig programma in elkaar boksen. Samen met het kermiscomité zetten we tijdens het kermisweekend een succesvolle zomerbar op poten en op zaterdagmiddag was er een lekkere afhaalbarbecue. Hopelijk krijgen we dit jaar een coronavrij kermisweekend.”

Lokalen inrichten

Toch vervelen de leiders van KSA-Chiro zich momenteel niet. De Poelkapelse jeugdbeweging krijgt namelijk de lokalen van de voormalige bibliotheek ter beschikking. “We kunnen ons nu bezighouden met de inrichting van ons nieuw leidingslokaal en onze opslagruimte. Het vroegere leidingslokaal zal dan ingenomen worden door de oudste leden, de aspi’s. Met de nieuwe extra ingenomen bibliotheekruimte krijgen onze 187 leden en de 43 leidinggevenden meer ademruimte voor een degelijke werking”, besluit Fleur. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.