https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KSA-afdelingen Rumbeke trekken richting Limburg

KSA Torrewachters wil zijn leden een prachtige zomer bezorgen.© Stefaan Beel
KSA Torrewachters wil zijn leden een prachtige zomer bezorgen.© Stefaan Beel
Redactie KW

KSA Torrewachters Rumbeke gaat sinds jaar en dag op kamp van 11 tot 21 juli, dat is in dit tweede coronajaar niet anders. Deze keer trekken ze naar het Het Mezennestje, een aantrekkelijk kamphuis in het hartje van de Limburgse mijnstreek in het gehucht Korspel in Beringen-Beverlo. Hoofdleider Jerom Wallican: “Transfers, eten, slapen, spelen verlopen dit jaar alweer in de onvermijdelijke bubbels”, aldus Jerom.

“De bubbels mogen dit jaar groter zijn dan vorig jaar, dat werkt al een stuk makkelijker. Op dit moment zijn er 120 KSA’ers ingeschreven, plus 25 leiders en zes koks. De bubbels met Kabouters, de Piepjongknapen, Jongknapen, Knapen, Jonghernieuwers, Hernieuwers en de koks zijn al bepaald. Jan Stockman en Kamiel Colette zullen als kampleiders alles in goede banen leiden. De Piepjongknapen vertrekken met de trein op zaterdag 11 juli en blijven tot 16 juli, gevolgd door de Kabouters van 16 tot 21 juli. Alle andere bannen verblijven de volle tien dagen op kamp. Spelmomenten en alle andere activiteiten blijven per ban georganiseerd. Elke bubbel zal met een gekleurde pet of sjaal vlot herkenbaar zijn. Zo is het voor iedereen duidelijk, zeker voor de jongsten.”

Met de trein

De Knapen, Jonghernieuwers en hernieuwers maken de verre verplaatsing heen opnieuw met de fiets. Uren van vertrek en terugkomst met de trein worden later medegedeeld net als het moment waarop de bagage, in verschillende tijdslots, naar het KSA-lokaal gebracht mag worden. De bagage wordt onmiddellijk met de juiste kleur-bubbel-sticker gelabeld, tezelfdertijd is er een kampwake per ban. Nog vóór het kamp wordt een vragenmoment via livestream op Facebook voorzien.

“Het wordt dit jaar alweer een kamp een beetje anders dan anders. Het belangrijkste is en blijft het samen ravotten, dit keer in het midden van de Limburgse mijnstreek. Zoals het er nu naar uitziet zal het jaarlijks kermiscafé opnieuw doorgaan, evenals de KSA-rolmarathon, voorbehoud wellicht voor de zwientjeskermesse”, besluit Jerom, maar meer info volgt.

KSA Hocana

“Het jaarlijks zomerkamp van KSA Hocana Oekene staat gepland, zoals elk jaar, van 21 tot en met 31 juli”, vertellen de hoofdleiders Yanis Raes en Margot Deplancke enthousiast. We trekken naar het kamphuis Het Moorshof in Eigenbilzen (Bilzen) gelegen aan het Albertkanaal in het zuiden van de provincie Limburg.

“Iedereen opgeteld – leden, leiders, koks – komen we uit op 80-tal deelnemers. De jongsten – de Kabouters – komen iets later en vervoegen ons vanaf 26 juli. Voor de oudste ban – de Jonghernieuwers – is de trip heen opnieuw met de fiets, we maken er een tweedaagse van om de 230 km te overbruggen. “Momenteel zijn we een geschikt jeugdheem ongeveer halverwege aan het zoeken om er te overnachten”, aldus Yanis. De fietsen komen met de camion terug. De heen- en terugreis van de overige bannen is met de trein.”

Het kamp zal, net als vorig jaar, zoveel mogelijk coronaveilig verlopen, gelukkig zijn de regels wat minder streng en de bubbels mogen groter zijn. We laten het niet aan ons KSA-hart komen. “Ondanks een aantal beperkingen zal het nu ook een mooi zomerkamp worden in het mooie Haspengouw”, besluiten beide hoofdleiders.

KSA Beitem

“Op maandag 19 juli start met de Jonghernieuwers ons zomerkamp 2021”, vertelt Bo Vandamme, die samen met Robbe Feraine KSA Beitem leidt. De Jonghernieuwers vertrekken met de fiets om op 21 juli in Teuvel (Voeren) aan te komen. Ze overnachten eerst in Brusselse en de dag daarop in Genk. Op 21 juli verzamelen de Kabouters, Jongknapen en Knapen op het perron van het Roeselaarse station om de reis naar de mooie Voerstreek aan te vatten. Voor het laatste deel doen we een beroep op bussen van De Lijn. Op 25 juli komen de kleinsten – de Sloebers – ons vervoegen. Op vrijdag 30 juli zit het kamp erop en komen we met z’n allen, ook de fietsen, met de trein terug.”

“Iedereen opgeteld – KSA’ers, leiding en koks – zijn we met om en bij de 90. Zo vormen we één grote bubbel, die tot maximum 100 mag gaan. We kamperen dit jaar om en rond het bivakhuis Green Valley in de prachtige Voerstreek, nooit eerder was de kampplaats zo ver. “We gaan er opnieuw een prettig en deugddoend kamp van maken in onze grote en enige bubbel”, besluit hoofdleidster Bo. (AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.