Krombeekse hondenschool Te Lande huldigt clubkampioenen

Op de foto: ondervoorzitter Franky Dooms, clubkampioen Frank Huyghebaert, commissaris Marc Glorie, clubkampioene Evy Beele, secretaris Sofie Lacante, voorzitster Valerie Lacante, penningmeester Edwin Vanoverbeke en clubkampioenen Stefanie Kiekens. © MICHAEL DEPESTELE MD
Paul Carbon
Paul Carbon Medewerker KW

Een feestmaaltijd kon niet, maar toch bracht Hondenschool Te Lande uit Krombeke hulde aan de vier clubkampioenen. Evy Beele, Stefanie Kiekens, Frank Huyghebaert en Alain Vandendriessche konden altijd blijven trainen indien het mocht, zelfs al bleef de kantine dicht.

Het jaarlijks clubfeest moest zoals elk jaar de apotheose worden van het voorbije trainingsjaar. De geldende coronamaatregelen beslisten er anders over, maar toch wilde het bestuur de clubkampioenen huldigen. Ze ontvingen een attentie zodat alle clubleden blijven volhouden in deze moeilijke tijden voor iedereen.

Begin vorig jaar startte Hondenschool Te Lande met een nieuw clubbestuur. Voorzitster Valerie Lacante is blij dat de clubleden toch in de watten konden blijven gelegd worden. “We wisselden van bestuur, maar vooral het vervelende virus bleef roet in het eten gooien van onze trainingen. Een hele periode bleven we noodgedwongen volledig dicht, en toen de trainingen weer mochten starten zonder kantine, bleven we trouw die maatregelen volgen. Sedert enkele maanden kennen we gelukkig weer een zo goed als normale werking. We kregen trouwens meermaals positieve reacties over onze inzet, en we zien ook dat er al die tijd instroom bleef komen van nieuwe leden. Het is wel niet makkelijk om altijd alle opgelegde regels te volgen, maar onze mensen verstaan dat. En ondanks alles blijft de club vooruitgaan, en dat is en blijft wel een opsteker. De waardering die we voor onze inzet krijgen, is goud waard.”

“We blijven een instroom krijgen van nieuwe leden”

Valerie Lacante

voorzitster

“Elk jaar is er dan ook een kampioenenfeest met de huldiging van de clubkampioenen. Twee jaar na elkaar kon deze evenwel niet doorgaan, maar onze leden blijven wel week na week komen en iedereen voelt dat er gestaag vooruitgang wordt geboekt met de inbreng van onze diverse trainers die soms in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf blijven geven”, verwoordt kersvers voorzitster Valerie Lacante de visie van Hondenschool Te Lande. Vanaf 2006 kwam zij trainen in de club en vanaf 2010 werd ze secretaris.

Vier clubkampioenen

Bij de beginners is Evy Beele (23) uit Staden kampioene. Samen met haar vriend Davy Fieu komt zij al anderhalf jaar naar Te Lande met Bailey. “Onze Border Collie is 1,5 jaar oud en we zijn meteen gekomen om te trainen wanneer het mocht en kon. We schrokken dat er hier zoveel jonge honden waren. Een hond is als een kindje dat je moet opvoeden: gestaag zie je vooruitgang. Tijdens de lockdown was het wel een ramp, want thuis is er amper motivatie en zowel wij als onze Bailey zagen ook geen andere honden om zich mee te meten. Naar Te Lande komen is nu eenmaal al een verslaving geworden”, vertelt Evy graag.

Stefanie Kiekens (47) uit Poperinge won het pleit bij de gevorderden. Zij kweekte zelf haar Golden Retriever Billie. “Ik train al 11 jaar met mijn hondjes, en al driemaal werd ik clubkampioen. Ik ben trots dat hij uit een eigen nestje komt. Het blijft evenwel geestig om te komen trainen en het is trouwens een passie geworden. Tijdens de lockdown oefende ik zelfs thuis. We moeten trouwens altijd wel voor ogen blijven houden dat een hond geen machine is, en dat we elke dag moeten blijven oefenen”, benadrukt Stefanie, die nog jaren blijven komen trainen.

Frank Huyghebaert (52) uit Langemark-Poelkapelle komt al 15 jaar trainen. Thuis heeft hij drie honden en met de Zwitserse herder Mocky die 8 jaar is, werd hij clubkampioen in de reeks debutanten. “Ik doe normaal IGP of speuren, pakwerk en gehoorzaamheid, maar door het coronavirus komen er weinig honden om te trainen. En zo doe ik nu gewoon Gehoorzaamheid. Het doel was om te tonen dat het op andere manier dus ook kan lukken. En het is gelukt, alhoewel ik toch af en toe wat speurwerk doe zodat Mocky zijn energie zou kwijtraken. Met gewoon wandelen lukt dit immers niet”, zagen we een gelukkige Frank.

De vierde clubkampioen Alain Vandendriesche in Agility kon niet aanwezig zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.