Krieke plaatst 30ste kerststal in de zon

30ste kerststal op de Krieke. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op de laatste zaterdag van november plaatste wijk de Krieke de kerststal en begon men ook met de Sinterklaasrondgang. Dit jaar staat de kerststal er 30 jaar. De kerststal werd in 1992 in elkaar getimmerd door erevoorzitter Robert Viaene. Kunstenaar en toenmalig bestuurslid Luc Vanlerberghe ontwierp en maakte de huidige beelden.

Zaterdagvoormiddag werd de kerststal in de zon (!) ingehuldigd door voorzitter Stijn Vanneste, samen met Robert en Luc, samen met de families van het bestuur en talrijke wijkbewoners. Ongeveer 50 personen waren present voor de receptie aangeboden door het Kriekebestuur. Voorzitter Stijn Vanneste mocht de 10.000 lichtjes (energiezuinige ledkransen!) in de kerstbomen aansteken, die zullen branden tijdens de donkere kerst- en eindejaarsperiode en wat warmte en gezelligheid zullen brengen in de Kriekewijk.

Enkele tientallen jaren geleden werden er in Ingelmunster nog een 20-tal kerststallen geplaatst door de buurt- en wijkcomités. De kerststal van de Krieke die zich bevindt op het kruispunt van de Keirselaarstraat en de Kweekstraat is de enige nog overblijvende kerststal in Ingelmunster. Op onze foto bemerk je bestuursleden en Kriekebewoners bij de opening, die gebeurde in het zonnetje. (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier