Krachtbalclub HO Beitem verkoopt wijn vanuit kantine

Wouter Vander Stricht

In Roeselare wordt geen centraal afhaalpunt voor verenigingen die een eindejaarsverkoop houden, geïnstalleerd. De verenigingen mogen dit zelf uiteraard op een coronaveilige manier organiseren. “En daar zijn we blij om”, zegt Kathleen Bossu, voorzitter van krachtbalclub HO Beitem.

Naar eindejaar toe houden heel wat vereniging een verkoop om de kas wat te spijzen. De ene doet het met koekjes of pannenkoeken, bij krachtbalclub Hoger Op Beitem koos men sinds vorig jaar voor wijn. “De jaren ervoor waren dat altijd pralines. Die kochten we in het groot aan en verdeelden we dan zelf over verschillende porties. Nu zou dat sowieso niet gemogen hebben. Maar vorig jaar waren we onze wijnactie al gestart, nu herhaalden we die, maar natuurlijk op een coronaveilige manier.”

Tornooien in het water

De wijn op een digitale manier aan de man/vrouw brengen, is ook al een stuk moeilijker. “Anders komen de ouders en supporters hier de kantine binnen, kunnen we ze hier aanspreken en vullen ze een bestelformulier in. Nu moesten we alles via mail en telefoon laten verlopen. In augustus en september hebben wij getraind, de eerste twee weekends van oktober was er competitie, maar daarna gingen de boeken toe. Met onze 16 ploegen, negen volwassen en zeven jeugdteams, is het hier ieder weekend volle bak. Nu hoeven we uiteraard geen scheidsrechters meer te betalen, maar inkomsten uit de kantine hebben we ook niet. En er lopen wel nog heel wat vaste kosten door”, zegt voorzitter Kathleen Bossu. “Ook onze tornooien vielen al in het water. Ook dat zijn telkens voltreffers.”

“Veiliger dan dit, kan niet”

Christophe Delie was een van de ouders die zijn pakket kwam afhalen. “Ik werk bij Vives en daar kan ik jaarlijks wel wat collega’s overtuigen om ons goede doel te steunen. Zelf speelde en trainde ik hier nog bij HO Beitem, nu ben ik vooral krachtbalpapa”, aldus Christophe, die ondertussen snel nog een woordje wisselde met de voorzitter.

Afhalen op afspraak

De wijn is nog te bestellen via de website tot 30 november. “Ons eerste afhaalweekend op 17 en 18 november is achter de rug, het tweede afhaalweekend is er op dinsdag 8 en woensdag 9 december.”

In enkele steden creëerde men centrale afhaalpunten. Kathleen Bossu is blij dat de stad Roeselare toestemming gaf aan verenigingen om hun eigen afhaalpunt in te richten. Behalve dat je heel wat over en weer gesleur met materiaal bespaard werd, is Kathleen er ook van overtuigd dat ze in Beitem op een heel veilige manier te werk gaan. “Veiliger kan toch niet”, zegt de dame die ook een kinderopvang in de Kortwagenstraat runt. “Er mag niemand in de kantine binnenkomen. Aan de deur hebben we een tafel geposteerd waarop het pakket klaarstaat. Iedereen maakt een afspraak om de wijn te komen halen. Bij grote pakketten rekenen we op een kwartier, bij kleinere afhalingen volstaat tien minuten. De mensen komen nooit in contact met elkaar. En zelf staan mijn zoon en ik – die ook in dezelfde bubbel zitten – hier klaar om alles klaar te zetten.” (WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.