Kortrijkse damclub De Phenix pakt uit met club voor jongeren tot 18 jaar

Redactie KW

Jeugddamclub Feniks is een feit. Damclub De Phenix pakt uit met een jeugddamclub voor jongeren tot 18 jaar. “We kozen voor een meer Nederlandse naam zodat die ook makkelijk te gebruiken is door kinderen”, aldus Rik Devroe, secretaris van Damclub De Phenix.

Dat dammen voornamelijk het voorstellingsvermogen aanscherpt, is bij dammers algemeen geweten. “Je leert je door te dammen ook beter concentreren op iets”, stelt Rik Devroe. Damclub De Phenix startte in 1988 met een jeugdwerking na een initiatie-sportkamp.

Door haar sterke jeugdwerking leverde de Kortrijkse Damclub al ettelijke nationale kampioenen. “We konden hierdoor deelnemen aan Europese en wereldkampioenschappen in verschillende landen. Ondertussen zijn de jeugdleden van toen volwassen geworden. We willen daarom een nieuwe start voor het jeugddammen.”

Daminitiatie

Kortrijkse Damclub De Phenix toont zich overal waar dit maar mogelijk is. De leden pakten op Autoloze Zondag uit met simultaan dammen, waar er één tegen verschillende deelnemers speelt. In twintig dagen werden ondertussen ook op acht plaatsen daminitiaties gegeven. “Zo waren we onlangs te gast in verschillende Kortrijkse scholen. We nodigden de leerlingen uit voor een damtestje. Als ze dit invullen, kunnen ze gratis lid worden en krijgen ze een magnetisch dambord. Elke klas waar we mogen initiatie geven, krijgt een dambordje.”

De eerste damnamiddag voor de jeugd was alvast een succes met negen nieuwe dammers. Wie interesse heeft, kan het even komen proberen op een woensdag van 14 tot 16 uur in de serres aan de Dubbele Haagjes in Kortrijk. De volwassenen spelen er op zaterdagnamiddag. Ook daar is iedereen vanaf 6 jaar welkom. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.