Koop wijn en champagne en steun de jeugdwerking van Essevee

Door de crisis moet de Essevee Academie lijdzaam toezien hoe fondsenwervende activiteiten niet kunnen doorgaan. Daar heeft commercieel directeur Miguel De Ruyck nu iets op gevonden. Door de aankoop van een pakket topwijnen en champagne kan je de jeugdwerking van SV Zulte Waregem financieel ondersteunen.

Frank Dekeyster, Ewoud Pletinckx en Miguel De Ruyck tonen enkele Essevee-capsules voor de champagne. © DJW

Voor de Essevee Academie, die waakt over de jeugdwerking bij SV Zulte Waregem, is het van levensbelang dat zij de nodige financiële slagkracht behoudt. Op die manier kan het bijvoorbeeld het lidgeld dat ouders voor hun voetballende kroost moeten betalen, op een aanvaardbaar niveau houden. In normale omstandigheden is dat geen probleem. Maar corona zorgde ervoor dat de Academie sinds maart alle fondswervende evenementen aan zich zag voorbijgaan. Met eindejaar voor de deur hebben commercieel directeur Miguel De Ruyck en zijn collega’s een actie op touw gezet: iedereen kan een pakket klassewijnen en champagne aanschaffen zonder daarvoor diep in de beugel te moeten tasten.

Kantine blijft gesloten

Miguel De Ruyck: “Sinds maart zijn er geen internationale tornooien meer, geen eetfestijn of quiz, geen stages of competitiewedstrijden. En vooral, de kantine blijft gesloten. Alles samen staat dat normaal gezien garant voor flink wat centjes die bestemd zijn voor onze jeugdwerking. Maar al zeven maanden lang moeten wij op onze honger blijven zitten terwijl de Essevee Academie wel moet blijven draaien. Vandaar dat wij eraan dachten om samen met het Essevee G-voetbalteam en de Essevee Women SL een eindejaarsactie te organiseren die duurt tot vrijdag 27 november. Online kan je bij ons een pakket wijn en champagne bestellen dat je vanaf woensdag 2 december kan komen afhalen.”

Delicham

Essevee-kapitein Ewoud Pletinckx juicht het initiatief toe. Zelf is hij een goed voorbeeld van hoe je vanuit de jongerenopleiding kunt doorgroeien naar de Jupiler Pro League. “Essevee Academie en zeker de werking bieden je als jonge voetballer een unieke ervaring”, aldus Ewoud Pletinckx. “Zelf kon ik er mijn voetbalkwaliteiten helemaal ontwikkelen en vormen. Ik kreeg er daarenboven de ruimte om mij op alle andere vlakken te ontplooien. Een heel geslaagd initiatief, deze eindejaarsactie is zeker meer dan welkom.”

Voor de uitwerking van de actie doet de Academie een beroep op Frank Dekeyster van wijn- en champagnehandel Delicham. Frank Dekeyster: “Voor de champagne zijn er speciale capsules aangemaakt met beelden, foto’s en emblemen van Essevee. Daarnaast is er keuze uit diverse wijnen. En alles blijft heel betaalbaar.”

(DJW)

Info en bestellingen: www.essevee.be/eindejaarsactie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.