Koninklijke Kortrijkse Yacht en Kano Club blijft actief: “Afstand bewaren op en naast water”

De Kortrijkse kajakclub mag op het water blijven zolang de leden de nodige afstand respecteren. © MT
Redactie KW

Bij de Koninklijke Kortrijkse Yacht en Kano Club zijn ze tevreden dat ze nog altijd hun sport mogen uitoefenen op hun vertrouwde locatie: het kanaal Kortrijk-Bossuit. Nu de verstrengde coronamaatregelen ingevoerd zijn, hopen ze dat ze niet opnieuw zoals in maart alle trainingen en wedstrijden moeten annuleren.

KKYKC doet er alles aan om de activiteiten op een veilige manier plaats te laten vinden. Zowel op als naast het water bewaren ze de nodige afstand. Voor de verstrengde maatregelen probeerde de club de toegang tot de kleedkamers zoveel mogelijk te beperken en werd de leden gevraagd om zich thuis om te kleden. Douchen mocht alleen nog wanneer een kajakker met de boot omkieperde in het water.

“We hebben de kleedkamers opnieuw moeten sluiten. Ook de bar hebben we eigenlijk een weekend te vroeg gesloten, wanneer dat in principe nog niet verplicht was”, vertelt Elke Blancke, bestuurslid en mama van twee leden bij de club.

Perfect haalbaar

Al vergt het extra inspanningen, de kajakclub is vooral blij dat de leden nog op het water mogen. “De openingswedstrijd van het jaar moest normaal gezien hier plaatsvinden bij ons in Kortrijk, maar werd door de lockdown in maart afgelast. Sommige wedstrijden die normaal in die periode op de planning stonden, proberen we nu in te halen of zijn voorgoed geannuleerd.”

Volgens KKYKC is het perfect haalbaar om te blijven kajakken, ook nu de coronasituatie weer wat slechter wordt. “Kajak was een van de eerste sporten die weer toegelaten werd, omdat het een buitensport is en je de nodige (peddel)afstand kan bewaren tussen de boten. Toen waren er heel duidelijke en strikte afspraken binnen de club. Er mocht per gezin of per groepjes van vier personen gekajakt worden.”

Familiale club

Voorlopig is het nog onduidelijk, maar de kans zit erin dat ze opnieuw naar zo’n dergelijke situatie afstevenen. “We doen wel aan competitie, maar focussen toch vooral op het recreatieve gedeelte. We zijn hoofdzakelijk een familiale club. Zolang we dus nog in kleine groepjes op het water kunnen, mogen we eigenlijk niet klagen.”

– Ontstaan: bestaat al meer dan 50 jaar.

Voorzitter: Jeroen Deschuymere.

– Leden: 120.

– Website: http://www.kayakclubkortrijk.be.

– Adres: Visserskaai 1, 8500 Kortrijk.

– Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij de kajakclub of nog meer informatie wil, kan mailen naar contact@kayakclubkortrijk.be of bellen naar 0498 44 10 13.

(MT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.