Kom op tegen Kanker in Roeselare zoekt verkopers azalea’s

Redactie KW

Om (ex-)kankerpatiënten aan de noodzakelijke zorg te helpen die ze verdienen. Omdat het maar enkele uurtjes duurt. Om de mensen uit je buurt te leren kennen. Omdat het leuk is om te doen. Genoeg redenen om tijdens het komende 26ste plantjesweekend van 18 tot 20 september mee plantjes aan de Roeselaarse warenhuizen te verkopen voor Kom op tegen Kanker.

“Voor het plantjesweekend zijn we op zoek naar verkopers”, aldus Jo Willaert, trekker en bezieler van het Roeselaarse comité. “Ik help reeds een zestal jaar mee aan de verkoop. Als administratief bediende bij de CM ben ik zijdelings bij de kankerproblematiek betrokken. Vorig jaar was er geen plantjesverkoop door een gebrek aan vrijwilligers. Ik vind dat een centrumstad als Roeselare niet kan achterblijven bij deze jaarlijks nationaal georganiseerde verkoopactie. Vandaar dat ik dit jaar, samen met mijn man Johan Blomme, de kar trek”, vertelt Jo.

Coronaveilig

Een eerste werkvergadering met de verkopers van het eerste uur is al achter de rug. “Momenteel kan ik op zo’n 15 vrijwilligers rekenen”, vervolgt Jo, maar dat is om aan de verschillende warenhuizen te verkopen niet genoeg. “Vandaar mijn oproep om onze verkoopploeg te komen versterken. Ons doel is om zo’n 1.500 azaleaplantjes te verkopen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ze worden aangeboden tegen 7 euro/stuk.”

Het Roeselaarse comité doet er ook alles aan om het verkoopweekend coronaveilig te laten verlopen. “Zowel kopen als verkopen zal heel veilig verlopen. Contactloos betalen zal via Payconiq mogelijk zijn”, verzekert Jo.

De opbrengst gaat, naast onderzoek, ook naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Zo worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

Dubbel inzetten

“Aangezien er vorig jaar geen plantjesverkoop in Roeselare was, gaan we ons dit jaar dubbel inzetten. Elk verkochte azalea maakt echt het verschil”, besluit Jo hoopvol.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website van Kom op tegen Kanker of via e-mail: blomme-willaert@skynet.be. (AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.