Knokke-Heist serveert op kerstavond honderden maaltijden voor kwetsbare inwoners

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Redactie KW

Het OCMW, Zorgcentrum Noordhinder en een aantal handelaars sloegen met kerstavond de handen in elkaar en bezorgden 353 kwetsbare inwoners van Knokke-Heist gratis een heerlijke kerstmaaltijd.

“Met Kerstmis kookt restaurant Rigoletto al meer dan 25 jaar voor de kwetsbare inwoners van Knokke-Heist. Wegens corona bleven de deuren van het Italiaanse familierestaurant aan de Lippenslaan ditmaal gesloten”, vertelt schepen Kathleen Van der Hooft. “Maar we wilden het initiatief absoluut verder zetten en gingen op zoek naar alternatieven. De koks van rusthuis de Noordhinder, dat tot de Autonome Welzijnsvereniging Autonoom Het Dak behoort, verklaarden zich bereid om 353 heerlijke maaltijden te maken met soep, voorgerecht, en een hoofdgerecht met gevulde kalkoen. Bakkerij Vlamynck tekende voor de broodjes en patisserie Gaelens voor de desserten en de koekjes. Voedingszaal Devlieger schonk het fruitsap voor de kinderen.

Zeven vrijwilligers hielpen in de Noorhinder met het verpakken en alles klaar te zetten. De pakketten met kerstmaaltijden werden door 35 vrijwillige chauffeurs aan huis gebracht tot bij de kwetsbare inwoners die gekend zijn bij het OCM en bij andere welzijnsorganisaties in onze gemeente. Bij die kwetsbare inwoners horen vooral gezinnen maar ook ruim 25% alleenstaanden. 353 pakketten is meer dan vorig jaar toen en er driehonderdtal aanvragen waren. We merken dat het aantal hulpvragen, en dan spreken we niet enkel over financiële steun, in ons Sociaal Huis de jongste weken gestegen is.”

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.