Knokke-Heist schrapt alle grote sportevenementen tot eind september

© gf
© gf
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft beslist om tot eind september zelf geen grote sportevenementen te organiseren. De sportdienst coördineert sinds begin februari de werking van het vaccinatiecentrum in Knokke-Heist en de vaccinatiesnelheid wordt zodanig opgedreven de komende maanden dat dit niet te combineren valt met de organisatie van grootschalige sportevenementen in de zomerperiode.

“Het vaccinatiecentrum heeft voor ons als gemeente absolute topprioriteit”, weet burgemeester Piet De Groote. “Door de uitstekende inzet van de sportdienst behoren we tot de koplopers in de vaccinatiestrategie en willen we verder gaan op deze ingeslagen weg en zo snel mogelijk onze volledige bevolking vaccineren. De volksgezondheid gaat voor en daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om de geplande sportevenementen die de sportdienst van Knokke-Heist organiseert deze zomer te annuleren.”

“Zo wordt een lange traditie voor het tweede jaar op rij doorbroken en zal er geen strandloop, zeezwemmen, Iron Kid, Finishers Triatlon, Zwintriathlon of Halve Triatlon kunnen plaatsvinden in de kustgemeente.

Alles wordt in het werk gesteld om in 2022 met hernieuwde krachten een aantrekkelijke sportkalender aan te bieden aan alle sportievelingen. In het najaar van dit jaar zou alvast nog de Early Bird Run en een nieuwe Trail Run georganiseerd worden. Hierover volgt later meer nieuws. De reeds ingeschreven deelnemers voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon ontvangen snel een persoonlijke mail over deze annulering.

De sportdienst zal zich deze zomer wel blijven inzetten op de sportstranden en de Vakantie+ stages. Met de Baloise Belgium Tour (10 juni), de Baloise Ladies Tour (10 juli), de World Padel Tour (27-29 augustus) en de start van het WK tijdrijden (19-22 september) blijven er voldoende sportieve afspraken om naar uit te kijken. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.