Knikkerclub ’t Lusterke krijgt aandacht op Focus-WTV

Knikkerclub Les Boules d’Or in café ’t Lusterke in de Molenstraat in Wervik is vandaag, donderdag, vanaf 18 uur en ook nog morgen te zien in de rubriek Dames en Heren op de regionale televisie Focus-WTV. In die rubriek komen elke week drie West-Vlamingen aan bod.

Knikkerclub Les Boules d’Or is donderdag te zien in het WTV-programma Dames en Heren. © LVW

“We zetten de camera aan en laten die boeiende mensen hun ding doen”, klinkt het bij de programmamakers. “We volgen hen bij de activiteiten die hun zo dierbaar zijn. En we laten ze vertellen over wat hen het meest na aan het hart ligt. Met een lach en een traan, zoals dat heet. Maar vooral: spontaan en eerlijk. Uit het hart. En vol passie.”

“Het productiehuis is hier twee weken geleden geweest”, aldus cafébaas Antony Verschaeve. “We haalden de knikkerbaan uit om enkele wedstrijden te spelen. Zowel door kinderen als bestuursleden. Er waren opnames binnen en buiten. Allemaal coronaveilig. Door in dat programma te komen zetten we nog maar eens Wervik op de kaart.” (lacht)

Activiteiten vallen in het water

Door de verplichte sluiting ziet de uitbater ook enkele activiteiten in het water vallen. “Zoals op 11 november de tweede editie van het groot dictee van ’t Lusterke”, zegt Antony. “Winnaar Davide Colloart zal nog even moeten wachten om zijn titel te verdedigen. Om het coronaproof te kunnen organiseren, had ik in gedachten om uit te wijken naar buurthuis De Kier want daar is er meer plaats.”

“Donderdag 29 oktober had ik een proeverij van bier, stoofvlees en paté voorzien. Dit in samenwerking met de Zeven Zonden, een reeks van Belgische bieren van hoge gisting. ‘Chicons in ’n oven’ is hier ook een klassieker die nu ook niet kan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.