KLJ-werking beperkt zich tot startavond in Ingelmunster

Warre Houthoofd ziet het KLJ-werkjaar anders starten dan gepland. (foto FODI)
Redactie KW

Op vrijdagavond 25 september organiseert de KLJ een startavond in het lokaal. Voorlopig is dat de enige activiteit die vast staat, de rest is onzeker.

Het voorbije werkjaar moest de KLJ heel wat activiteiten schrappen. De grootse projecten die in het water vielen waren de Oerfuif en het driedaags feestweekend met de alombekende barbecue en het jaarlijkse succesvolle Spel-Zonder-Grenzen. “Normaal organiseren we om de twee weken een KLJ-activiteit, zoals karten of etentjes bij andere KLJ-afdelingen. Dit kon allemaal niet doorgaan”, zucht woordvoerder Warre Houthoofd.

Toestemming

“Ook wij van KLJ moeten ons houden aan bepaalde regels. Vergaderingen van meer dan tien personen zijn bijvoorbeeld verboden. Er mochten ook geen KLJ-activiteiten worden georganiseerd tot midden september. KLJ-bijeenkomsten met maximaal 50 personen zonder consumptie zijn wel mogelijk, mits de goedkeuring van de gemeente”, aldus Warre. “KLJ-activiteiten organiseren met consumptie volgens de regels van de jeugdhuizen en horecazaken mag ook, maar met toestemming van de gemeente. Dan moet er wel bediening aan tafels, mag er niemand rechtstaan aan de toog, is een mondmasker verplicht tot je neerzit…”

Daarom besloot de KLJ op zich enkel te focussen op de startavond van vrijdag 25 september. “We laten de nieuwe leden kennis maken met onze werking. Verdere activiteiten zijn er dus voorlopig niet, maar we hopen in het najaar ons wel te kunnen herpakken en onze leden te kunnen uitnodigen naar een van onze activiteiten.” (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.