KLJ Ruiselede vreest voor een saaie, doodse zomervakantie

Stef Strubbe van het KLJ-bestuur: "We vinden het wel jammer voor onze leden, die dat feestweekend zo graag beleven." © foto RV
Redactie KW

Het KLJ-bestuur nam de moeilijke maar noodzakelijke beslissing dat hun driedaags feestweekend dit jaar, door de coronapandemie, niet zal doorgaan. Het driedaags KLJ-weekend is elk jaar de topper en publiekstrekker van de augustuskermis in Ruiselede. Het vermoeden dat de Nationale Veiligheidsraad zo’n events voor een talrijk publiek niet zou toelaten, gaf de doorslag bij het bestuursoverleg.

Stef Strubbe (22) legt uit op basis van welke overwegingen de pijnlijke beslissing werd genomen. Hij is een van de tien bestuursleden van de ruim 60 leden tellende vereniging. Stef is sinds enkele maanden afgestudeerd en heeft een master ingenieur elektromechanica op zak, behaald aan de Ugent, campus Kortrijk. Hij kon meteen aan de slag bij het Izegems bedrijf VDS Concepts Group. “In zijn vrije tijd is Stef actief bij de KLJ waar hij ondertussen al zes jaar bestuurslid is. Al staan de activiteiten bij de KLJ door de coronacrisis op een heel laag pitje.

Te groot event

Het werd een logische maar pijnlijke beslissing, die eigenlijk maar vijf minuutjes in beslag nam. Omdat we unaniem waren in ons vermoeden dat zo’n feestweekend half augustus niet zou mogen. Want wat is een klein en wat een groot event? Wat zou het maximum aantal mensen zijn dat we zouden mogen verwelkomen? Bovendien vonden we allen dat een fuif organiseren of een eetfestijn met de verplichte social distancing van 1,5 meter niet realiseerbaar was. “

“En zelfs als bijvoorbeeld half juni wordt afgekondigd dat het toch zou mogen met beperkingen, hoe zouden we dan ons op zo’n korte tijd alles nog optimaal kunnen voorbereiden? De slotconclusie was dus dat annuleren de enige mogelijkheid was. De burgemeester gaf geen verbod maar raadde wel af, in de wetenschap dat het praktisch toch niet zou haalbaar zijn. Eerst dachten we nog van eventueel enkel de sneukeltoer te laten plaatsvinden, maar ook dat scenario hebben we afgevoerd.”

“De alombekende Zwoele Zomernacht aan de Abeelstraat is net als de Putje Winter Party dé bron van inkomsten voor onze jaarwerking. Dat valt nu weg. Dat is niet plezant maar betekent nu ook niet meteen een onvoorstelbaar financieel debacle. We overleven het wel! We vinden het wel jammer voor onze leden, die dat feestweekend zo graag beleven, de sfeer, de collegiale inzet. Voor hen is het een zware teleurstelling, een groot feest dat wegvalt in de grote vakantie. Ook ons jaarlijks kamp gaat niet door.”

“We zouden naar Limburg gaan vanaf 21 juli. De precieze bestemming kenden de leden niet. Dat is altijd een leuke verrassing. De geboekte kampplaats situeert zich precies in de regio die door corona het zwaarst werd getroffen. het kamp zou gepaard gaan met een bedrijfsbezoek, karting en andere groepsactiviteiten. We gaan deze reservatie overzetten naar volgend jaar op dezelfde bestemming.”

Misschien een poolparty?

“De zomervakantie wordt dus voor onze vereniging een doodse, passieve periode en een waardig alternatief of compensatie later op het jaar is nog niet echt gepland. We spelen wel met het idee om misschien toch een soort poolparty te organiseren hier aan ons lokaal en exclusief voor onze leden, als het weer dat toelaat en als de coronacrisis en de draconische maatregelen verleden tijd zijn”, geeft Stef Strubbe nog mee namens het KLJ-bestuur. (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.